SKUPŠTINA ZNS-a

Vrba naslijedio Mamića, Šuker postao skupštinar: 'Od mene nećete dobiti krvi i mesa'

Davor Šuker i službeno se aktivirao u hrvatskom nogometu nakon što je jučer postao član Skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 21. prosinac 2010. 19:15

Skupština ZNS-a uvelike se razlikovala od one HNS-ove prošli tjedan . Počela je u 14 sati, a već nakon 25 minuta sa skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza prolomio se pljesak.

Damir Vrbanović je jednoglasno od Zdravka Mamića preuzeo funkciju predsjednika te organizacije, a Davor Šuker na isti je način postao skupštinar ZNS-a.

Tako se “zlatna kopačka” i službeno vratila u hrvatski nogomet nakon onih zlatnih dana u reprezentaciji.

Bila je to redovna izborna skupština, pa su glasine kako je okupljanje u Frankopanskoj 2 bilo sazvano radi ispunjavanja formalnog uvjeta kako bi Šuker na izvanrednoj skupštini HNS-a smijenio Vlatka Markovića, a koje su se tijekom dana pojavile na internetskim portalima, pale u vodu.

- Ne čudi me to. Davor nije bio slučajno ovdje - komentirao je Vrbanović veliko zanimanje koje su novinari posvetili Davoru Šukeru. A on je, naravno, slijedio svoj običaj i bio škrt na riječima. Ipak, proslavljena ljevica hrvatskog nogometa progovorila je o optužbi Igora Štimca da je u Westinu nadzirao glasače tijekom izbora za predsjednika.

- Ovo nije mjesto na kojemu ću pričati o toj temi - rekao je Šuker.

- Znači li to da ćete pričati na sudu - inzistirao je jedan od novinara.

- Ma, kakvom sudu. Mogu samo reći da je to neistina. Znam da vam treba krvi i mesa, ali to od mene neće dobiti - bio je jasan Šuker.

Na sjednici je bio i Zdravko Mamić, za kojega kažu da se povukao s mjesta predsjednika jer želi više vremena i energije posvetiti Dinamu. Međutim, i nasljednik je čovjek od povjerenja.

Damir Vrbanović se nakon tri mandata na mjestu dopredsjednika napokon dokopao i fotelje “gazde” zagrebačkog nogometa. Barem formalno, jer konce će i dalje vući njegov gazda u Maksimiru.

- Ovo doživljavam emotivno jer sam sav svoj vijek u nogometu - počeo je Vrbanović koji je ponosan na činjenicu da je izabran jednoglasno.

Na isti su način izabrani članovi IO-a, ali i Šuker.

- Pokazao je entuzijazam i želju da se uključi u rad ovog saveza - rekao je Vrba koji će zastupati ZNS i na sjednicama Skupštine HNS-a uz Šukera i Šparovca. Zdravko Mamić i Vlatko Marković tamo su automatski kao članovi IO-a HNS-a.

Linker
06. listopad 2024 10:22