WENGER

Vraća se kući i preuzima PSG

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. prosinac 2012. 14:49

Nakon drugog uzastopnog poraza i trećeg u posljednjih pet utakmica, stolica Carla Ancelottija, trenera francuskog nogometnog prvoligaša PSG-a, opasno se trese...

Nakon što je pariški klub objavio da nema namjeru poslati ponudu Joseu Mourinhu (Real Madrid), novi kandidat za klupu PSG-a jest također "klimavi" Arsene Wenger iz Arsenala. Ancelotti je proteklog tjedna vodio PSG do ispadanja iz kupa, a ovog je vikenda poražen i na gostovanju kod Nice u Le Championattu.

Wenger s Arsenalom igra najgoru sezonu otkako je 1996. godine preuzeo klub, te se trenutno nalazi na mizernom 10. mjestu, s čak 15 bodova manje od vodećeg Manchester Uniteda. Ne računamo li Ligu prvaka i Liga kup, Arsenal je u posljednjih šest utakmica (Premierliga) upisao svega jednu jedinu pobjedu!

Wenger je u svojoj trenerskoj karijeri već proveo 10 godina u Francuskoj radeći kao strateg Nancyja i Monaca. S potonjim je osvojio prvenstvo davne 1988. godine, te tri sezone nakon toga i kup. Hoće li PSG biti njegova treća destinacija tek treba vidjeti.

Linker
21. rujan 2024 19:20