Split, 110910. Stadion, Poljud.Nogometna utakmica, 7. kolo prve HNL, Hajduk - Dinamo.Na slici: navijaci, Torcida.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babić / CROPIX
MARKOVIĆ PO NOVI MANDAT

Vlatko u ratu s Hajdukom - reprezentacija 'zauvijek' u Zagrebu, Grčić u Dinamu!

Složili smo se da bi trebalo predložiti da se sve kvalifikacijske utakmice reprezentacije igraju u Zagrebu - dodao je Katalenić, a razlog je uvredljiv Torcidin transparent
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 23. rujan 2010. 18:37

Michel Platini dolazi u službeni posjet Rusanovoj 19. listopada! Predsjednik Uefe time će čelnim ljudima Hrvatskoga nogometnog saveza pružiti svojevrsnu moralnu zadovoljštinu za neugodnosti koje im je izazvao netom otpušteni Uefin istražitelj Robin Bokšić, a predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću posjet će sjajno leći uoči izborne skupštine u prosincu.

- Slijed događaja pokazao je ispravnost našeg stava o akciji Offside, što su potvrdile i najnovije Uefine odluke. Nismo još posebno razmatrali pravne akcije protiv Robina Bokšića, ali razmislit ćemo o njima - rekao je nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Nadovezao se član IO-a Dragutin Katalenić:

- Jednoglasno smo prihvatili Markovićevu kandidaturu za još jedan predsjednički mandat i pozivamo županijske saveze da mu daju podršku.

O neukusnom i nepristojnom istupu člana IO-a Zdravka Mamića prema izborniku Biliću nije se, očekivano, niti razgovaralo, a Katalenić je objasnio i razlog.

- To pitanje uopće nije postavljeno. Susreo sam Slavena u zrakoplovu i komentirali smo da ne bi trebalo stvarati probleme gdje ih nema. Ionako je potrebna velika pravna procedura da bi Sammir uopće mogao nastupiti za Hrvatsku. Svi znate kakav je Zdravko u euforiji, ono što je izrekao, ako je izrekao, možda i pri čašici, sigurno ne misli. Bilić dokazano nije rasist i Zdravko ga i dalje podržava. Bilić će za Izrael i Norvešku ionako pozvati Iličevića, a za Sammira mi je kazao da će dobiti priliku u nekoj sljedećoj prijateljskoj utakmici ako zadrži kontinuitet ovakve igre - otkrio je Katalenić možda i više nego što je smio.

Srebrić je dodao kako se razmišlja da prijateljski ogled s Norveškom 12. listopada u Maksimiru, tri dana nakon Tel Aviva, bude oproštaj braće Kovač, a na stožeru je da odluči hoće li se sljedeće tri kvalifikacijske utakmice - s Maltom, Gruzijom i Izraelom - igrati u Splitu. IO je dao zeleno svjetlo, ali istodobno skočio sam sebi u usta.

- Složili smo se da bi trebalo predložiti da se sve kvalifikacijske utakmice reprezentacije igraju u Zagrebu - dodao je Katalenić, a razlog je uvredljiv Torcidin transparent, upućen HNS-u i Markoviću na posljednjem derbiju.

IO je potvrdio odluku Komisije za propise da nema formalnih prepreka da junior Marko Grčić iz Hajduka prijeđe u Dinamo, kao ni Petar Brlek iz Varaždina u Slaven Belupo.

Linker
08. srpanj 2024 06:00