AFP
EUFORIJA U MADRIDU

Više od 20.000 ljudi dočekalo Balea, Velšanin im poručio: 'Došao sam po Ligu prvaka!'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 02. rujan 2013. 13:44

Lice sa svih španjolskih naslovnica ukazalo se na Santiago Bernabéuu nešto poslije 13 sati. Onima koji nisu vjerovali dok nisu vidjeli, Gareth Bale je glavom i bradom potvrdio da je sapunica doista završena.

Jedno od najiščekivanijih predstavljanja u nogometnoj povijesti privuklo je više od 20.000 Realovih navijača, koji su Velšanina dočekali ovacijama i blicevima fotoaparata. Dok je Florentino Pérez na improviziranoj pozornici držao 10-minutni uvodni monolog, Bale je slušao simultani prijevod i smješkao se na svaki kompliment iz usta predsjednika kluba.

- On je ovdje zato što je bio odlučan i zato što je izvanredan nogometaš, najbolji u Premier ligi prošle sezone. Pregovori su bili napeti, komplicirani i veoma su se odužili, ali naš je cilj naposljetku ispunjen. Bale je kao klinac nosio dres Reala, sada je to stvarnost - rekao je Pérez prije nego je 100 milijuna eura vrijednom pojačanju uručio famoznu majicu s brojem 11.

Predsjednik “kraljevskog kluba” naglasio je da je Real Madrid najzahtjevniji klub na svijetu, čiji navijači traže instant-dokazivanje. Novoj zvijezdi je, dok ga je stadion prekidao neprestanim povicima “Bale, Bale”, izrazio maksimalnu podršku.

- Naši navijači očekuju da shvatiš koliko ovaj dres vrijedi, ali će isto tako biti tvoja pokretačka snaga. Krenut ćeš stazom kojom su koračali mnogi veliki igrači. Ovo je tvoj stadion, tvoj dres, tvoj dom i tvoja obitelj. Dobrodošao u Real Madrid - glasio je teatralni vrhunac Pérezove “zdravice”.

Bale je na stadionu bio kratak i predvidljiv.

- Nevjerojatan je osjećaj biti ovdje, moj san se ispunio. Nadam se da ću klubu pomoći da dođe do uspjeha i osvoji desetu Ligu prvaka. Hala Madrid!

Velšanin je potom crno odijelo zamijenio dresom, obuo kopačke i spustio se na travnjak radi uobičajenog tehniciranja pred kamerama, premda njegovi pokušaji žongliranja nisu prošli najspretnije. Nakon toga je odšetao do centra igrališta, poljubio Realov grb na dresu i lansirao loptu u mrežu. Novom se “galácticu” na fotografiranju pridružila njegova obitelj, zajedno s kćerkicom Albom Violet.

Related content

Na konferenciji za novinare koja je uslijedila, Bale se suočio s nekoliko škakljivih pitanja, poput onog o budućoj suradnji s Ronaldom.

- Cristiano je najbolji igrač na svijetu i jedan od glavnih faktora koji su utjecali na moj dolazak u Madrid - počeo je diplomatski.

• Jeste li mu došli pomoći da bude najbolji na svijetu kao što je Neymar došao pomoći Messiju?

- Ne, jer njemu za to ne treba puno pomagati. Ponavljam, on je već najbolji na svijetu.

Velšanin je upitan tko će sada pucati slobodne udarce i jedanaesterce?

- Ronaldo je šef u Madridu. Vidjet ćemo što će on reći...

• Ipak, sada ste srušili njegov rekord, stvara li vam to pritisak?

- Nimalo. Nijedan pritisak nije veći od onog kojeg si sâm stvorim. Odšteta nije imala veze sa mnom, nego s pregovaračima. Što se tiče Levyja, ništa mu ne zamjeram, iako je teška osoba. No nije mu bilo lako, htio je najbolje za Tottenham. Na tome sam mu zahvalan - dodao je.

• Novinari su inzistirali: je li vam Levy obećao da možete otići ako se Tottenham ne plasira u Ligu prvaka?

- To je stvar naših privatnih razgovora i više nije važno...

Među komentarima koji su pratili spektakularnu prezentaciju u Madridu, jedan od duhovitijih je bio onaj Baleovog suigrača iz velške reprezentacije Ashleyja Williamsa.

“Gledam ovu strku oko Garetha i to me neodoljivo podsjeća na moj transfer iz Hednesford Towna u Stockport County”, napisao je Williams na Twitteru.

Florentino Pérez je svoj dio posla obavio, na redu je Carlo Ancelotti. Dobar dio kroničara pita se na koju će poziciju Talijan instalirati Balea. Prve su teorije nagađale da će Ronaldo otići u špicu, a Bale na njegovo mjesto, no sada se sve više vjerojatnom čini varijanta u kojoj će obojica igrati na krilima. Ronaldo na lijevom, a Bale na desnom, odakle će moći juriti prema sredini i prijetiti ljevicom. Između njih dvojice bi ostao Isco koji je sezonu na toj poziciji započeo izvanredno.

PRIJENOS UŽIVO!

14.40 - Gareth Bale je održao press konferenciju.

- Ostvario sam svoj san, ali moram priznati da sam bio jako nervozan.

- Kako se osjećam kao najskuplji nogometaš svijeta? To nema veze sa mnom...

- Ronaldo je najbolji nogometaš svijeta i on je također bio razlog zašto sam želio doći u Real.

- Zašto sam otišao iz Londona? Nemoguće je odbiti Real i nadam se da u Tottenhamu to razumiju.

- Jako sam zahvalan Danielu Levyju iako su pregovori bili naporni... Ali znate, on je jako težak čovjek...

13.50 - Velšanin je odijelo zamijenio dresom Reala, spustio se na travnjak i pozdravio brojne navijače.

13.25 - Santiago Bernabeu se dobro zatresao od oduševljenja kad se Gareth Bale obratio navijačima.

- Samo želim reći da je sjajno to što sam s vama ovdje. Nadam se da ću donijeti puno uspjeha ovom kluba i da ćemo ove godine osvojiti deseti naslov europskog prvaka.

Velšanin je nakon toga pozdravio navijače i na španjolskom jeziku.

13.00 - Počinje predstavljanje, navijačima će se prvo obratiti predsjednik Reala Florentino Perez.

- Dobili smo briljatnog igrača... Prošle sezone bio je proglašen najboljim igračem Premiershipa, to dovoljno govori - rekao je Perez.

- Nastavljamo s politikom dovođenja najboljih igrača. Zato i jesmo najbolji klub svijeta. Progovori su bili dugi i naporni, ali na kraju je sve dobro završilo.

11.40 - Gareth Bale jutros je u Madridu prošao liječničke preglede i sve je spremno za predstavljanje u 13 sati. Ispred Santiaga Bernabeua već se formirao dugačak red znatiželjnika koji žele kupiti ulaznice za Baleovo predstavljanje. Očekuje se da će na stadionu biti oko 15.000 navijača.

11.35 - Barcelonin stoper Gerard Pique (26) prokomentirao je transfer Garetha Balea (24) iz Tottenhama u Real Madrid čija će se vrijednost kretati oko 100 milijuna eura...

Related content

- Bale ima nevjerojatnu lijevu nogu i uopće nemam sumnji oko toga da će uspjeti u Realu. Zaista je sazrio posljednjih nekoliko godina. Razvio se kao igrač i stekao je puno samopouzdanja – rekao je Pique za Onda Cero.

- Priključio se velikoj momčadi koja ga je platila puno novca. Vrijeme će pokazati je li bio vrijedan takve odštete.

Linker
24. rujan 2024 09:25