David Ramos / Getty
NOKAUTIRANI FAVORIT

VIDEO: ŠOK U MADRIDU Velika Španjolska uoči početka Eura dobila zvučnu pljusku od tek 137. reprezentacije svijeta!

Piše: Toni RoićObjavljeno: 08. lipanj 2016. 00:58

Španjolska je sinoć u madridskom predgrađu Getafe upriličila posljednju provjeru pred put u Francusku i uvodni dvoboj sa Češkom, a suparnik joj je bila Gruzija. Nadao se izbornik Vicente de Bosque da će nastaviti niz efikasnih predstava kao protiv BiH (3:1) i Južne Koreje (6:1), ali i dobiti odgovore na neke upitnike oko početnog sastava za Češku, no dogodio mu se posve neočekivani poraz 0:1.

Na vratarskom mjestu je očito De Gea prvi izbor umjesto Casillasa, u zadnjoj četvorici nije bilo iznenađenja ( Juanfran, Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba), kao ni na mjestu zadnjeg veznog ( Busquets), ali promjena je bilo u sredini. Uz neupitnog Fabregasa sinoć su priliku dobili Lucas Vazquez, Thiago Alcantara i Nolito, dok je u špici bio veteran Aduriz s obzirom da je Morata vukao lakšu ozljedu i Del Bosque nije želio ništa riskirati.

Odigrali su Španjolci prvo poluvrijeme u svom prepoznatljivom stilu, dominiravši u posjedu, ali i promašivši niz stvorenih prilika. Mrštio se De Bosque na klupi gledajući što se sve promašuje, a potpuno bljedilo na licu obuzelo ga je u 40. minuti kada su Gruzijci poveli iz svoje prve prilike. Kontru je povukao Kazaišvili, pokušali su braniči Furije nekoliko puta izbiti loptu, ali nisu uspjeli, te je u konačnici Jighauri zdesna dao idealnu loptu za Okriašvilija, koji je s pet metara neometan lagano sprema u mrežu.









U poluvremenu Del Bosque radi četiri izmjene, izlaze Juanfran, Ramos, Thiago i Fabregas, a ulaze Bellerin, San Jose, Iniesta i Koke, da bi u 61. minuti na teren zakoračio i David Silva umjesto Lucasa Vazqueza. Unatoč svim promjenama u sastavu domaćih, malo toga se na terenu promijenilo jer su motivirani Gruzijci čvrsto i kompaktno odolijevali svim pokušajima Španjolaca. Sudac je utakmicu produžio sedam minuta, ali ni to nije bilo dovoljno da Španjolci izbjegnu poraz. Nisu išli punom snagom, što je i logično pred start EP-a, ali nisu ni pokazali očekivanu ideju i konkretnost.

Del Bosque je protiv Gruzije koristio sljedeći sastav: De Gea - Juanfran (od 46. Bellerin), Pique, Sergio Ramos (od 46. San Jose), Jordi Alba - Busquets (od 76. Pedro) - Lucas Vazquez (od 61. David Silva), Fabregas (od 46. Iniesta), Thiago Alcantara (od 46. Koke), Nolito - Aduriz

Linker
25. rujan 2024 20:14