REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS
POGODAKA KAO U PRIČI

VIDEO: LUDA UTAKMICA ZA ANTOLOGIJU Borussia i Legia srušili niz rekorda, bivši Vatreni i fantastični mu poker pogodaka otišli u ropotarnicu prošlosti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2016. 11:37

Utakmica Lige prvaka između Borussije Dortmund i Legije, igrana sinoć u Njemačkoj, ostat će zabilježena kao utakmica koja je srušila brojne rekorde. Prije svega, u oči upada onaj o najvećem broju pogodaka na jednoj utakmici, ali i brojni drugi.

Borussia je ispratila Legiju rezultatom 8:4, a 12 pogodaka na jednoj utakmici Lige prvaka nikada prije nije viđeno. Rekord su dosad držali AS Monaco i Deportivo s rezultatom 8:3 u utakmici igranoj 2003. godine kada je bivši hrvatski reprezentativac Dado Pršo zabio čak četiri gola Španjolcima.

Iako je izgubila, i Legia je srušila jedan pozitivni rekord. Naime, poražena momčad u Ligi prvaka nikad prije nije postigla četiri gola. S druge strane, Nijemci su s osam golova izjednačili dosadašnji rekord broja golova neke momčadi na jednoj utakmici.

Poljake će razočarati činjenica da su ukupno primili 24 pogotka u grupnoj fazi čime su izjednačili negativni rekord bjeloruskog BATE Borisova.

Na ovoj utakmici po prvi put se osam različitih igrača upisalo u strijelce za jednu ekipu, a Felix Passlack je zamijenio Larsa Rickena kao najmlađi strijelac njemačkog kluba u najjačem klupskom natjecanju.

Linker
21. rujan 2024 05:49