Srđan Vrančić/CROPIX
PRVI MINI-INCIDENT

Vida 'divljao' na treningu, Čačić ga odmah potjerao: 'Iskočio je iz tračnica...'

Hrvatski reprezentativac nije mirno primio tu odluku, odlazeći s terena bacio je na travu aparat koji mu je kao i ostalima mjerio otkucaje srca, bio je vidno ljutit.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. srpanj 2012. 15:32

Žestoko su radili Modri jučer izjutra. Trening je trajao 2 sata i 15 minuta. Kad su odradili sve što je bilo zamišljeno, dvije momčadi igrale su na dva gola, uz mogućnost dva dodira lopte, dva puta po 15 minuta. Borili su se momci kao da im se radi o glavi, kao da se igra za ulazak u Ligu prvaka. Gledali smo odličan nogomet, prepun vrhunskih kombinacija, čvrstih duela, bespoštednih startova.

A onda je 'puknuo' Domagoj Vida. Počeo je nešto objašnavati, širiti ruke, dovikivati. Trener Čačić brzopotezno je reagirao...

- Vida, napusti trening!

Hrvatski reprezentativac nije mirno primio tu odluku, odlazeći s terena bacio je na travu aparat koji mu je kao i ostalima mjerio otkucaje srca, bio je vidno ljutit. Brzim koracima otišao je u hotel, dok su njegovi suigrači nastavili utakmicu.

- Svaki trening ima svoje taktičko-tehničke zahtjeve, svoj ritam. Vida je iskočio iz tračnica, poremetio je tu priču, počeo je nešto govoriti da je bilo zaleđe, komentirati, mahati rukama. To se ne uklapa u trening, zato sam ga poslao na hlađenje - kazao je nakon treninga Ante Čačić.

Čačić drži disciplinu, ne dozvoljava bilo kakva išćašena ponašanja, nema popusta ni prema kome, bio netko reprezentativac ili ne. Vida je to dobro osjetio na svojoj koži.

- Neće biti nikakve dodatne kazne, bilo pa prošlo, ali reda i discipline mora biti - zaključio je trener Dinama.

Linker
21. rujan 2024 10:19