Davor Pongračić / CROPIX
OPTIMIZAM NA PLESU

Vatreni otputovali na Island: 'Čeka nas motivirani suparnik, ali moramo zabiti gol!'

Prema posljednjoj prognozi hrvatsku vrstu na Islandu ipak neće dočekati 'polarno vrijeme', već se najavljuje kiša
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 13. studeni 2013. 16:53

Hrvatska je prema Islandu po plasman na SP krenula sa zakašnjenjem. Avion koji je Kovačevu vrstu odveo prema Kaflaviku nije bio na vrijeme spreman. No, to nije utjecalo na raspoloženje u reprezentaciji. Od izbornika i igrača pa do predsjednika Šukera i pratećeg osoblja prisutna je bila velika doza optimizma. Par sati ranije na treningu u Velikoj Gorici nismo primjetili Ivana Rakitića...

Rakitić dobio poštedu

- Sve je u redu. Malo sam umoran pa sam dobio poštedu od izbornika Kovača - otkrio je kapetan Seville čija je dobra forma sjajna vijesti uoči Islanda. Doduše, Raketa je i do sada bio na razini u Primeri dok je u reprezentaciji izvedba malo šepala.

- Neke stvari nisu bile dobre, ali to je iza nas. Da nisam uvjeren u dobru igru reprezentacije i prolaz na SP ne bi niti otputovao na Island - jasan je Rakitić. Slično razmišlja i Eduardo kojeg smo pitali može li se ponoviti Istanbul od prije dvije godine i da Hrvatska riješi pitanje odlaska u Brazil i prije uzvratne utakmice.

- Teško. Drugačiji je mentalitet. Turci su se raspali nakon primljenog gola u prvim minutama, a Islanđani su poznati kao ekipa koja nikad ne odustaje. Uostalom, zar se protiv Švicarske nisu vratili s 4-1 na 4-4? - poentirao je napadač Šahtjora.

Iskustvo nije presudno

Eduradno još uvijek ne zna jel’ u planovima izbornika Kovača. Sastav će reprezentativci saznati večeras nakon treninga...

- Tko god da istrči, dati će sve od sebe. Ne trebate sumnjati u to.

A sumnje u prolaz nema niti Vedran Ćorluka. Iako, iskustvo koje Hrvati imaju iz dodatnih kvalifikacija, smatra branič Lokomotiva, neće biti presudno.

Šuker očekuje gol

- Taj izostanak će nadoknaditi velikim motivom - tvrdi junak utakmice u Istanbulu koji nema ništa protiv da tu ulogu u Reykjaviku preuzme netko od suigrača.

- Ozračje je sjajno. Novi izbornik je uveo neke promjene, ali nije to ništa revolucionarno - zaključio je Ćorluka koji je navikao na vremenske uvjete.

- Vremenske okolnosti biti će teške, ali kako nama tako i njima. To ne smije biti opravdanje - naglasio je Davor Šuker. Predsjednik Saveza najavio je da Hrvatska u Island ide po gol.

- U takvim utakmicama je važno zabiti gol u gostima. To je prioritet.

Linker
22. rujan 2024 10:46