NIZOZEMCI U TRANSU

Van Gaal: 'Sneijder je tražio zamjenu, ali mu nisam dao. Znao sam da će zabiti'

Piše: HinaObjavljeno: 29. lipanj 2014. 23:14

Vjerovao sam u Wesleya Sneijdera i nisam ga htio izvaditi iz igre, iako je sam tražio zamjenu, kazao je nakon šokantne pobjede nad Meksikom (2-1) u osmini finala SP-a nizozemski izbornik Louis van Gaal.

Nogometaši Nizozemske plasirali su se u četvrtfinale pobijedivši u Fortalezi Meksiko s 2-1, iako su do 88. minute gubili s 0-1. Meksiko je poveo u 48. minuti zgoditkom Giovanija Dos Santosa,a Nizozemci su u završnici utakmice napravili čudesan preokret. Prvo je u 88. minuti Wesley Sneijder neobranjivim udarcem poravnao na 1-1, a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Mekskikanac Rafa Marquez je srušio Arjena Robbena, a iz kaznenog udarca je pobjedu i prolaz Nizozemskoj donio Klaas Jan Huntelaar.

"Moji igrači su pokazali toliku vjeru da nisu mogli izgubiti ovu utakmicu. Pa, mi već treći puta u četiri utakmice u Brazilu gubimo, a opet nakraju prolazimo, a to samo govori koliko su igrači dobro pripremljeni i fizički i mentalno. Sneijder je toliko pretrčao na ovoj utakmici i zaslužio je zgoditak", kazao je van Gaal, koji je dodao kako mu je svejedno hoće li za polufinale igrati s Grcima ili Kostarikancima.

"I Grčka i Kostarika su dobre momčadi i ne bih rekao da smo favoriti u toj utakmici. Naši kritičari u domovini su smatrali da ćemo ispasti već u prvom krugu, pa kako mi možemo biti favoriti protiv ikoga", zaključio je nizozemski strateg, koji će nakon prvenstva voditi Manchester United.

Zanimljiva je i priča oko izvođača kaznenog udarca u zadnjim trenucima dvoboja jer su svi očekivali da će pucati Arjen Robben. No, on je uzeo loptu i zamolio Klaasa Jana Huntelaara da umjesto njega izvede penal, a napadač Schalkea je pogodio za veliku pobjedu.

Linker
18. rujan 2024 23:18