Drago Sopta / Cropix
SENZACIONALAN USPJEH

Vahid Halilhodžić odveo Alžir na Svjetsko prvenstvo, Soudani igrao cijelu utakmicu

Pogodak vrijedan odlaska u Brazil postigao je kapetan Madjid Bougherra u 49. minuti
Piše: HinaObjavljeno: 19. studeni 2013. 23:00

Nogometna reprezentacija Alžira posljednja je, peta afrička reprezentacija koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 12. lipnja do 13. srpnja sljedeće godine održati u Brazilu, Alžirci su u uzvratnom dvoboju završnog kruga kvalifikacija na svom terenu u Blidi svladala Burkinu Faso sa 1-0 (0-0). Kako je prva utakmica igrana prošlog mjeseca u Ouagadougouu završila sa 3-2 za Burkinu Faso, Alžir se kvalificirao zbog više pogodaka postignutih u gostima.

Pogodak vrijedan odlaska u Brazil postigao je kapetan Madjid Bougherra u 49. minuti.

Napadač Dinama El Arabi Hilal Soudani odigrao je čitavu utakmicu za Alžir koju vodi bivši trener "modrih" Vahid Halilhodžić.

Alžiru je ovo četvrti put kako se plasirao na SP, nakon 1982., 1986. i 2010., a dosada niti jednom nije prošao prvi krug.

Tijekom proteklog vikenda plasman na SP iz Afrike osigurali su Nigerija, Obala Bjelokosti i Kamerun, dok je ranije u utorak put u Brazil osigurala i Gana. će o posljednjem, petom putniku s Crnog kontinenta kasnije večeras odlučivati dvoboj Alžira i Burkine Faso u Blidi. Gosti imaju prednost od 3-2 iz prve utakmice igrane prošlog mjeseca u Ouagadougouu.

REZULTATI UZVRATNIH UTAKMICA ZAVRŠNOG KRUGA KVALIFIKACIJA (velikim su slovima označene reprezentacije koje su izborile SP, u zagradama su rezultati prvih utakmica):

Subota:

NIGERIJA - Etiopija 2-0 (2-1)

Senegal - OBALA BJELOKOSTI 1-1 (1-3)

Nedjelja:

KAMERUN - Tunis 4-1 (0-0)

Utorak:

Egipat - GANA 2-1 (1-6)

ALŽIR - Burkina Faso 1-0 (2-3)

Linker
15. rujan 2024 17:19