Damir Krajač / Cropix
ODUŠEVIO FRANCUZE

Ugledni L'Equipe nahvalio Sammira i dao mu bolju ocjenu nego Gomisu: 'Brazilac je talent'

L’Equipeu najbolji igrači na terenu su bili Dinamov brazilski veznjak Sammir, Lyonov desni bočni Reveillere i švedski veznjak Källström, koji su dobili vrlo dobru ocjenu 7
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 29. rujan 2011. 19:11

“Lyon je lako pobijedio Dinamo”, ističe pariski dnevnik Le Parisien. “Kad su Badelj i njegovi suigrači otišli na odmor nakon prvih 45 minuta mogli su si reći da su izbjegli debakl, jer Lyon im je mogao zabiti još nekoliko golova” piše lyonski dnevnik Le Progres, ističući da je Dinamo “limitirana momčad”, dok sportski dnevnik L’Equipe donosi naslov “Lyon je na dobrom putu”.

Prema L’Equipeu ključni igrač na terenu bio je strijelac prvog gola Gomis, koji je “zabio gol prekrasnim lobom iz mnogo teže pozicije nego u 3. i 38. minuti kad je promašio čiste šanse”. Glede ocjena, prema L’Equipeu najbolji igrači na terenu su bili Dinamov brazilski veznjak Sammir, Lyonov desni bočni Reveillere i švedski veznjak Källström, koji su dobili vrlo dobru ocjenu 7.

Pod naslovom “Sammir a du talent” (“Sammir ima talenta”), L’Equipe se osvrnuo na neke Dinamove igrače, osobito brazilskog veznjaka: ”Brazilac Sammir je stvarao najviše problema Lyonu svojim brzim driblinzima i akceleracijama, a osim njega ističemo da je na lijevoj strani dobro igrao Ibanez, koji je bio probojan na lijevom boku. U obrani Dinama ističemo dobru igru Domagoja Vide (dobra ocjena 6), a desni bok je dobro pokrivao i bio je brz bivši veznjak Monaca Jerko Leko, koji je dobio zadovoljavajuću ocjenu 5.”

Linker
25. rujan 2024 04:37