BLAGA KAZNA UEFE

Uefa se smilovala Srbiji: Zboga rasizma u Kruševcu kažnjeni s 80.000 eura!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2012. 18:57

Disciplinska komisija Uefe kaznila je Nogometni savez Srbije sa 80.000 eura i jednom utakmicom bez gledatelja zbog incidenata koji su se dogodili na utakmici mladih selekcija Srbije i Engleske ove jeseni u Kruševcu.

Iako su mnogi bili uvjereni da bi Uefa mogla čak i izbaciti Srbiju iz daljnjih kvalifikacija, između ostalog i seniorsku reprezentaciju koja igra u istoj kvalifikacijskoj skupini s Hrvatskom, to se nije dogodilo. Srbija je, to priznaju i beogradski mediji, dobila vrlo blagu kaznu.

Jednu utakmicu bez gledatelja odigrati će mlada reprezentacija, a ne seniorska.

Čini se kako su u Nyonu ipak odustali od optužbi da je u Kruševcu bilo rasizma. Uefa je i pojedinačno kaznila trener i igrače koji su sudjelovali u incidentu...

Povodom današnjih događanja glavni tajnik FSS-a Zoran Laković je rekao:

- Uefa ipak nije podlega utjecaju medijske hajke. S obzirom na predložene drastične kazne disciplinskog inspektorа, mora se priznati da nismo loše prošli. Ovaj incident i izrečene kazne predstаvljаju posljednje upozorenje svimа nаmа koji rаdimo u srpskom nogometu, jer mi smo još uvijek pod posebnom pаžnjom Uefe i nаjmаnjа pogreška može utjecati nа izricаnje nаjrigoroznijih kаzni - rekao je Laković za B92.

Linker
24. rujan 2024 06:07