Jure Klarić/CROPIX
POLJUD U IŠČEKIVANJU

Uefa odlučuje o euro-licenci Hajduka: Na Poljudu ne vjeruju u izbacivanje iz Europe

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. prosinac 2012. 16:35

Predsjednik Hajduka Marin Brbić jučer poslijepodne vratio se iz Nyona gdje je na Upravno-sudbenom vijeću Uefe u srijedu navečer pokušao objasniti kako će Hajduk prebroditi novčane problem i time ispuniti sve zadaće iz financijskog fair-playa što je temeljni preduvjet za dobivanje licence za sljedeću sezonu europskih natjecanja.

Uefa će odluku donijeti najkasnije danas (petak), a u iščekivanju te odluke strijepnja je na Poljudu. Naime, nije ostvareno puno preduvjeta za optimizam iako se vjeruje kako ipak neće doći do onog najgoreg, a to je izbacivanje iz Europe za sljedeću sezonu. Predsjednik Brbić jasno je to izrekao odmah nakon što je u Nyonu podnio izlaganje na Upravnom sudbenom vijeću.

- Vjerujem da je moje izlaganje dobro prihvaćeno, da su članovi Upravnog sudbenog vijeća i istražne komisije shvatili koliko Hajduku znači igranje u Europi. Nadam se da nas neće izbaciti iz europskog natjecanja.

Hajduk nije ispunio sve zadaće iz financijskog fair-playa koji se temelji na poštivanju financijskih obveza prema igračima, zaposlenicima i trenerima, potom isplati prema drugim klubovima i podmirivanju obveza u odnosu prema državi. Zaposlenicima na Poljudu trenutno se duguju tri plaće.

Ima još dosta i dugovanja bivšim igračima, a smatra se da bi Hajduk sa 2 milijuna eura uspio podmiriti sve dugove za ispunjenje financijskog fair-playa. Bilo bi to dostatno kada bi Bijeli dobili sredstava iz transfera Anasa Sharbina u Saudijsku Arabiju, jer upravo 2 milijuna eura duguju Arapi splitskom klubu. Međutim, predmet je na Fifi i pitanje je kada će doći do konačne odluke u tom sportu.

Ali, zbog tog nenaplaćenog potraživanja u Hajduku su optimisti i vjeruju da će Uefa imati razumijevanja i dati Bijelima 2-3 mjeseca da uspiju riješiti financijske probleme i tako podmiriti sve obveze kojima bi ispoštovali neophodni financijski fair play.

Linker
25. rujan 2024 00:24