Jure Mišković/CROPIX
MODRI INTERES

U Maksimiru navijaju za transfer: Ode li Modrić u Real, Dinamu ide 2 milijuna eura...!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. srpanj 2012. 20:43

Dinamo navija za transfer Luke Modrića u Real iz Madrida! Ili za bilo koji drugi transfer sjajnog hrvatskog nogometnog reprezentativca, samo da se on ne realizira u Engleskoj! Dakle, u Maksimiru ne bi bili nimalo sretni da Luka završi u Chelseaju ili Manchester Unitedu.

O čemu se radi? Ukoliko se veznjak Tottenham Hotspura i hrvatske vrste za kojim luduje Europa transferira u bilo koji klub izvan Engleske, Dinamu od transfera pripada 5 posto. Računica je jasna, ako recimo Real za Modrića plati 40 milijuna eura, u plavu blagajnu odmah ulazi 2 milijuna eura! Tako stoji u ugovoru koji su potpisali Dinamo i Tottenham. Međutim, u tom istom ugovoru stoji da ZG klub od sljedećeg transfera ne dobiva ništa ukoliko Modrić potpiše za bilo koji klub u Engleskoj.

Modri dobivaju pet posto od transfera samo od prvog sljedećeg “neengleskog ugovora”, sljedeći više ne važe. Zato je sasvim jasno da Modri od sveg srca žele da se transfer ostvari izvan Engleske.

Ista priča bila je u slučaju Marija Mandžukića. Da se Super Mario prodao u bilo koji klub izvan Njemačke, Dinamo bi inkasirao tih famoznih pet posto, ali s obzirom da je iz Wolfsburga otišao u minhenski Bayern, od novca u blagajni nije bilo ništa. Takvi ugovori zapravo su logični, klubovi koji kupuju igrače ne žele u sljedećim transferima ojačavati konkurente iz svojih nacionalnih liga.

Zato će biti vrlo zanimljivo pratiti kako će se odvijati ta priča oko Modrićeva transfera. U Maksimiru je pozorno prate jer, priznat ćete, 2 milijuna eura u ovim teškim vremenima nije mali novac. A “kapnuli” bi po načelu “niti luk jeo, niti luk mirisao”.

Bez obzira što će se zbiti s transferom Modrića, Dinamo je ovih dana postao bogatiji za 900 tisuća eura! Naime, Uefa je od ukupnog dobitka Lige prvaka Modrima uplatila upravo tu svotu. To je sasvim zgodan dodatak na onih 7,3 milijuna za prošlosezonski ulazak u najelitnije nogometno natjecanje na svijetu za koje se inkasiralo 7,3 milijuna eura. Plus novac zarađen od ulaznica.

Linker
21. rujan 2024 22:12