LUKAKU

'U Everton sam došao igrati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2013. 11:52

U Everton sam otišao na posudbu zbog toga jer sam želio redovito, igrati, a ne zbog toga što sam se osjećao nepoželjan na Stamford Bridgeu – izjavio je 19-godišnji belgijski reprezentativni napadač Romelu Lukaku.

- Zamislite da sam ostao u Chelseaju. Odigrao bih možda pet utakmica i zabio jedan ili dva gola. Umjesto toga sam otišao u Everton u kojem sam prikupio već osam nastupa i zabio sedam golova – rekao je mladi napadač za BBC.

- U Engleskoj svi sada govore o meni jer sam ja mlad igrač koji napreduje. Imam tu sigurnost i dosljednost u mojoj igri. Ne radi se o tome da me u Chelseaju nisu željeli zadržati. Mislim da su željeli, ali ja sam morao analizirati što je najbolje za mene i donijeti takvu odluku. Zadnji kontakt s ljudima iz Chelseaja sam imao prije par mjeseci, ali mislim da gledaju moje nastupe – dodao je Lukaku.

Belgijski napadač je ovu sezonu počeo u Chelseaju, ali se zadnjeg dana prijelaznog roka preselio na Goodison Perk na jednogodišnju posudbu, te je iz prve momčadi istisnuo hrvatskog reprezentativnog napadača Nikicu Jelavića.

Jose Mourinho, menadžer Chelseaja, ranije je u petak izjavio kako bi Lukaku napokon trebao objasniti zbog čega je otišao iz Chelseaja.

- Romalu je mlad momak i voli pričati. No, jedino što nikad nije rekao jest zbog čega je otišao na posudbu u Everton. To sam mu i rekao kada smo zadnji puta razgovarali – rekao je Mourinho, koji je kasnije istog dana dobio odgovor od belgijskog reprezentativca.

Linker
22. rujan 2024 06:33