SERGEI GAPON AFP
POTVRĐENO

U EUROPSKOJ OAZI ODGOĐENE DVIJE UTAKMICE ZBOG KORONAVIRUSA Zbog sumnje u slučajeve Covida-19 i oni su naposlijetku pokleknuli

Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2020. 23:11

Jedna utakmica elitnog razreda bjeloruskog nogometa i jedna drugoligaška utakmica odgođene su zbog sumnje u slučajeve COVID-19, objavio je u ponedjeljak Bjeloruski nogometni savez.

Bjelorusija je do sada bila jedina zemlja u Europi u kojoj se igra nogomet usred pandemije koronavirusa. Prije dva dana krenulo je i prvenstvo Farskih Otoka.

U Bjelorusiji ima gotovo 24.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a smrtno je stradalo više od 130 osoba.

Odgođena je utakmica Premier lige između FC Minsk i Neman Grodna, koja se trebala održati 15. svibnja, te susret druge lige između Arsenala i Lokomotive Gomel, zakazana za 16. svibnja. Utakmice su odgođene zbog sumnje u pojavu koronavirusa među igračima Minska i Lokomotive.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, koji je na vlasti od 1994. godine, javno je skeptičan prema potrebi snažnih aktivnosti za suzbijanje širenja koronavirusa.

Strahove od virusa nazvao je "psihozom" i predložio uživanje u votki, posjete sauni ili igranje hokeja na ledu kako bi se pobijedila bolest.

U subotu su tisuće vojnika marširale u Bjelorusiju kako bi proslavile sovjetsku pobjedu u Drugom svjetskom ratu.

Linker
24. travanj 2024 18:57