AFP
KORAK OD MUNDIJALA

U Belgiji još ne razmišljaju o Vatrenima: 'Ako pobijedimo Škotsku, blizu smo Brazila'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2013. 14:18

Belgijska nogometna reprezentacija nalazi se u jako dobroj poziciji da izbori završnicu Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, no za to joj za početak trebaju tri boda s gostovanja u Škotskoj.

U kvalifikacijskoj skupini A europskih kvalifikacija Belgija ima tri boda više od drugoplasirane Hrvatske, kod koje još treba gostovati idućeg mjeseca. Ovoga petka Belgija igra na "otoku" protiv Škotske, koja je porazila Hrvatsku u Zagrebu i omogućila "crvenim vragovima" prednost od tri boda. Stoperu Tottenhama Janu Vertonghenu jasno je da utakmica protiv Škotske neće biti lagan zadatak.

- Bit će teško. Igrali su jako dobro u utakmicama protiv Hrvatske i Engleske. Škoti su nevjerojatno borbeni i zbog toga su vrlo neugodni za svakog protivnika. Navijači su jako strastveni, no to nas neće zastrašiti. Navikli smo na veliki pritisak - rekao je Vertonghen.

- Rezultat nam je iznimno važan i to je svima jasno. Svjesni smo da još nismo u Brazilu i da još imamo susret protiv Hrvatske u Zagrebu. No ukoliko pobjedimo Škote, onda smo u jako dobroj poziciji - veli igrač "spursa", čiji je nastup pod znakom pitanja zbog ozljede stopala.

- Nastojat ću nastupiti i pomoći. Nadam se da ću moći - zaključio je.

Hrvatska iste večeri gostuje u Beogradu kod Srbije i vjerojatno ju samo pobjeda održava u borbi za prvo mjesto u skupini koje direktno vodi u Brazil.

Linker
22. rujan 2024 11:36