Ronald Gorsic / CROPIX
ŠTETA MILIJUNA

TUPI MODRI TROZUBAC Uloženih 50 milijuna kuna Dinamu je vraćeno sa samo jednim jedinim pogotkom!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. studeni 2015. 09:19

Prije 45 godina, na jučerašnji dan 1969. godine Marijan Novak dva puta je tresao mrežu Marseillea za Dinamovu pobjedu i prolazak u 3. kolo Kupa pobjednika kupova. To je bila utakmica koja je osigurala zadnje 'proljeće u Europi'.

Eh...

Da, Marijan Novak s dva pogotka gurnuo je Dinamo među posebne. Tamo gdje bi Modri željeli biti. Od tada do danas, Modri su imali sjajne napadače. No nitko nije, eto, uspio ponoviti gospona Novaka...

Eto, ovoga ljeta, milsilo se, nije bilo razloga da ne naprave bolju statistiku. Ne od Novaka, već od prošle sezone, da se razumijemo. Soudani je prošao pripreme, za razliku od lanjskog ljeta, Fernandes je odavno zaboravio na ozljedu i u sezonu je ušao motiviran, pogotovo jer je uoči starta sezone bio pričuva, Soudani i Pjaca imali su prednost.

"Svima nam je Liga prvaka san, to su utakmice za koje se živi, dat ćemo sve od sebe da u njima ostavimo trag", rekao je uoči utakmice s Arsenalom Junior Fernandes, a u razgovoru za alžirske medije, nešto slično kazao je i Soudani.

"Pričalo se ranije o mojem odlasku, međutim, sad to nije aktualna tema. Dinamo je ušao u Ligu prvaka i ja sam sretan što sam ovdje. Pokušat ćemo napraviti još jedan iskorak, nekome uzeti bodove, možda i prezimiti u Europi", kazao je, pak, Alžirac.

Međutim, obojica su se nekako, nakon tog Arsenala ugasili, nešto malo još vidjeli smo protiv Grka u Zagrebu i - to je to. Soudani se i ozlijedio pa je propustio susret u Pireju, u Londonu je odigrao tek oko pola sata. Apsolutno bez učinka. Fernandes je svoje nade u europsko proljeće okončao izlaskom iz igre uz ljutnju i psovke, nezadovoljan svojim izdanjem.

Angelo Henriquez posebna je priča. Od njega se, nakon vrlo dobre prošle sezone, očekivalo da će u ovoj biti udarna Dinamova igla. Na svim frontama. I prvi strijelac, i glavna zvijezda, i najveća opasnost. No, od toga ništa, ispao je, zapravo, najveće razočaranje europske sezone.

OPŠIRNIJE O KRIZI MODRIH NAPADAČA U EUROPI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Linker
22. rujan 2024 16:30