GLAVNI STRATEG BIJELIH

Tudor o Modrima: 'Austrija ima bolje igrače od Dinama pa nije čudno da su pobijedili'

Piše: ArhivaObjavljeno: 22. kolovoz 2013. 17:07

Hajduk ulazi u seriju gostujućih utakmica - Istra, Lokomotiva (odgođena utakmica) pa Osijek, sve to prije derbija s Dinamom 14. rujna na Poljudu. Veliki izazov za Splićane koji su se približili na bod iza Dinama (uz utakmicu manje) i u prilici su da kao lideri prvenstva dočekaju veliki derbi.

Za početak Istra u Puli, trener Igor Tudor još uvijek ima puno otvorenih pitanja oko sastava jer ne može računati na Kouassija, Caktaša, Mikanovića i Milića koji su ozlijeđeni dok je nastup Jozinovića pod znakom pitanja.

Za Hajduk je Istra važna utakmica.

"Oni igraju odličan nogomet. Imaju izvrsnog trenera i dobar igrački kadar. Bit će to utakmica dva protivnika koji se žele nadigravati."

Tudor se ne sviđa medijski tretman koji prati Hajduka. Kaže da njegova momčad zaslužuje više od komentara u stilu: "Hajduk se spasio protiv Belupa, Maglica donio mir." Ispada da je Hajduk u problemima, a zapravo je tu uz bok Dinamu, ispred klubova koji su uložili puno više u svoje momčadi.

"Vidio sam da su igrači u svlačionici razočarani novinskim natpisima. Kada netko pročita da je Maglica donio mir ilii da je Maglica prekinuo mučenje onda čovjek može pomisliti da je Hajduk predzadnji i da se pobjedom protiv Belupa spasio s dna. Ali mi smo trenutno najuspješnija momčad lige, osvojili smo 13 od mogućih 15 bodova, a samo nas je deset minuta protiv Rijeke dijelilo od maksimalnog učinka", komentirao je Tudor.

Hajdukov trener dalje je sipao statistilčke podatke o većem posjedu lopte, više šansi, količini trke...

"Ne znam koliko bi to Hajduk trebao stvoriti šansi, možda petnaest po utakmici? Pa nismo mi Bayern i Barcelona da tako igramo protiv Belupa. Napravili smo pet, šest šansi, dali smo gol i osvojili tri boda. Kad vidim Rijeku koja je uložila milijune, a imaju bod manje od nas. Ali tamo je fešta od nogometa, ludilo, a kod nas se stvara dojam da je Maglica donio mir", ističe Hajdukov trener.

Kako je Tudor vidio utakmicu Dinama i bečke Austrije?

"Vidio sam Austriju koja je bila bolji protivnik i zasluženo je pobijedia. U ovakvim situacijama stajem na stranu trenera. Kod nas trenerska struka nije ujedinjena, Jurčić nije imao važne igrače na raspolaganju cijelo vrijeme, Sammir je bio ozlijeđen, Soudani je postio, teško je onda igrati protiv jedne ovako dobre momčadi. Nepojmljiva mi je smjena trenera ako se rade neki dugoročni planovi i vizije. Ne može taj plan i vizija stati u 90 minuta. S druge strane, možda se netko neće složiti, ali Austrija ima bolje igrače od Dinama. Dinamo nema momčad za Ligu prvaka - zaključio je Tudor.

Linker
21. rujan 2024 16:41