Ivan Klindić/CROPIX
SVAĐA TRENERA

Tudor ljut na Ivkovića zbog izjave o ćebovanju: 'Oprosti, nisam te mislio uvrijediti...'

Tudor je napravio iznenađen izraz lica, digao se i napustio press konferenciju. 'Tušo se naljutio, ali mlad je', dobacio je Ivković
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. kolovoz 2013. 23:20

Utakmicu u Maksimiru ćemo pamtiti po izvrsnim golovima, ali još više po mrkim pogledima Igora Tudora prema Tomislavu Ivkoviću i neuspjelom pokušaju trenera Lokomotive da mu objasni kako kriv nije on nego - Sportske novosti! Tema je dakako "ćebovanje" iliti izjava Ivkovića koja se u našem listu našla u naslovu.

- Došlo je do neugodne situacije, u Sportskim novosti je objavljeno nešto što nisam nikad kazao, da bih ćebovao Tudora. Samo sam htio dati na vrijednosti svojim igračima koji su u kadru, to sam objasnio na sebi svojstven način, rekao sam da bi me trebali ćebovati ako bih kukao za onima kojih nema. Govorio sam o svojoj ekipi, a ne o Tudoru, no u naslovu je potpuno promijenjen kontekst. Tušo me poprijeko gledao, ako se naljutio ispričavam se.

To je govorio Ivković, pitanje novinara išlo je Tudoru - prihvaća li ispriku?

- Nije to isprika nego objašnjenje - uskočio je glasnogovornik domaćina, da bi Tudor reagirao:

- Ne mogu prihvatiti ispriku dok ne vidim taj vidio zapis.

U tom času Ivković je krenuo rukom kao da ga hoće zaustaviti...

- Dobro ajde...

Tudor je napravio iznenađen izraz lica, digao se i napustio press konferenciju.

- Tušo se naljutio, ali mlad je - dobacio je Ivković.

Što je Ivković mislio njegovo je ekskluzivno pravo da samo on zna, međutim Sportske novosti su ispravno prenijele njegov javni nastup.

O igri treneri su kazali:

- Utakmica je bila dobra, s puno šansi. Čestitam momcima na velikoj želji i trudu. Ponosan sam na njih. Bili smo bolji i zasluženo pobijedili. Presretni smo zbog toga i stanja na ljestvici. Sigurno će biti i oscilacija i Ligi 10 gdje ima 5-6 vrlo dobrih ekipa, a i ostale su neugodne, u svakom se kolu igra jedan mali derbi, za očekivati je da će se prosipati bodovi više nego prijašnjih sezona. Idemo u Osijek sa željom da derbi s Dinamom dočekamo sa što manjim zaostatkom, možda i ispred njega zavisi od rezultatima sljedećeg kola - izjavio je Tudor.

Ivković je govorio kako je odustao od nekih svojih načela, da se to neće ponoviti...

- Najveći sam krivac ja. Igrali su neki koji nisu trebali, a odustao sam od pojedinaca kojima je bilo mjesto na terenu. To je čak možda i malo nekorektno prema momcima. To se neće ponoviti.

Naglasio je zasluženost trijumfa gostiju.

- Imali smo šanse, Kalinić je jako dobro branio. Potom je Hajduk preuzeo kontrolu, bili su mnogo jači o osnovnim elementima igre, poput primanja i predaje. Nisam slučajno rekao da su favoriti. Andrijašević, koji je najopasniji igrač u Hrvatskoj jer ima završni pas i ulazi iz drugog plana, riješio je utakmicu trećim golom.

Linker
21. rujan 2024 21:38