AFP PHOTO / ANDREW YATES
SPURSI SLOMILI CITY

Triler na Anfieldu: Suarez Redsima donio bod protiv Chelseaja u 97. minuti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2013. 19:05

Urugvajac Luis Suarez, najbolji strijelac Premiershipa, u šestoj minuti sudačke nadoknade zabio je za konačnih 2-2 u ogledu Liverpoola i Chelseaja na Anfieldu, u 34. kolu engleskog prvenstva.

Domaćni su prema prikazanome, pogotovo u drugom poluvremenu, zaslužili barem taj jedan bod. Chelsea je svejedno bio samo nekoliko sekundi od pobjede. No, u zadnjem napadu domaćina je Luis Suarez zabio glavom na ubacivanje bivšeg Chelseajevog igrača Daniela Sturidgea, koji je bio prvi igrač utakmice, iako je ušao u igru tek u drugom poluvremenu.

Španjolski stručnjak Rafael Benitez, privremeni menadžer Chelseaja, vratio se prvi puta na Anfield nakon višegodišnjeg posla na klupi Liverpoola. Za razliku od prijema na Stamford Bridgeu, gdje je Benitez ''persona non grata'' među navijačima Chelseaja, Liverpoolovi navijači su toplo dočekali i ispratili svog bivšeg trenera.



L2-2C www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Gosti su poveli u 26. minuti. Mata je izveo korner s lijeve strane, a Oscar se izvukao malo unazad i glavom pogodio za 0-1.

Daniel Sturridge je ušao u poluvremenu i napravio puno nereda bivšoj momčadi. Već u prvoj minuti nastavka je idelano prograo Stevena Gerrarda, ali je Petr Čech skinuo zicer Liverpoolovom kapetanu. Već u idućoj minuti, Sturridge je tukao lijevom nogom u vratnicu. U 52. minuti iskoristio je ubacivanje Luisa Suareza i lijevom nogom zabio iz blizine.

Samo pet minuta kasnije, ''plavi'' su opet poveli. Suarez je sasvim nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Hazard je bio miran s bijele točke.

Liverpool je pritisak do kraja utakmice uspio okruniti tek na samom kraju, kada je Suarez zabio svoj 23. pogodak u prvenstvu ove sezone. Okončao je time post od 519 minuta bez gola u Premiershipu.

Liverpool je upisao treći uzastopni remi, a Chelsea je propustio učvrstiti izglede za plasman u Ligu prvaka iduće sezone.

Nogometaši Tottenhama svladali su na svom White Hart Laneu momčad Manchester Cityja 3-1 u ogledu 34. kola engleskog prvenstva.

Gosti su poveli već u 5.minuti pogotkom Samira Nasrija, koji je lijepo pospremio loptu u desni kut Llorisovog gola nakon dodavanje Milnera s desne strane.

Momčad menadžera Roberta Mancinija držala je prednost sve do 75. minute utakmice, kada je uslijedio furiozan period domaćeg sastava. Gareth Bale sjajno je s desne strane dodao loptu prema Dempseyju, kojem nije bilo teško poentirati iz blizine. Jermain Defoe, koji je u 71. minuti zamijenio Adebayora, osam minuta kasnije je silovitim udarcem desnom nogom doveo "spurse" u vodstvo. Pobjedu domaćina u 82. minuti je zacementirao Bale, koji je zabio gol nakon odličnog okomitog dodavanja Huddlestonea, koji je također ušao u igru u nastavku, pa se može reći da je menadžer domaće momčadi Andre Villas-Boas pogodio s izmjenama.

Gareth Bale sudjelovao je u svojih zadnjih 9 utakmica u Premiershipu u 12 Tottenhamovih golova, zabio je devet i dodao tri asistencije.



T3-1M www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Nakon tri uzastopne pobjede u prvenstvu, Manchester City je pretrpio poraz zbog kojeg bi već u ponedjeljak i matematički mogao ostati bez prilike za obranu naslova, ukoliko Manchester United kod kuće pobijedi Aston Villu, i tako pobjegne Cityju na nedostižnih 16 bodova prednosti.

Tottenham je pobjedom povećao šanse za plasman u Ligu prvaka, izravno ili kroz kvalifikacije.

Premiership, 34. kolo:

Tottenham – Manchester City 3-1

Liverpool – Chelsea (17-00)

Redoslijed: 1. Manchester United 81 (-1), 2. Manchester City 68 (-1), 3. Arsenal 63, 4. Chelsea 61 (-2), 5. Tottenham 61 (-1)

Linker
19. rujan 2024 12:24