Ronald Goršić/EPH
PAZI, OŠTAR PAS!

TRENING-KAMP Ušli smo u 'zabranjenu zonu': I policijski pas je u službi osiguranja Vatrenih!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 08. lipanj 2016. 10:14

Prije dvije godine u Bad Tatzmannsdorfu zakazalo je silno osiguranje HNS-a.

Doduše, špijun kojeg je u hrvatsku bazu poslao ondašnji izbornik Kameruna Volker Finke na koncu je razotkriven od strane novinara, ali bio je to popriličan gaf ondašnjeg šefa sigurnosti HNS-a Zorana Cvrka.

BLAGOSLOV ZAŠTITARA

U međuvremenu je čovjek avanzirao pa postao pomoćnik Damira Vrbanovića, dok je na mjesto šefa osiguranja došao Miroslav Marković. A da je čovjek iz struke odmah se vidi na detaljima…

- Iskreno, ne znam koliko nas policije čuva. Djeluje kao da ih nema, ali su na svakom koraku i imaju sve pod kontrolom. Evo, jutros sam izašao iz sobe i čovjek se odjednom stvorio te me upozorava da bez akreditacije više ne mogu napraviti niti korak - priča nam Vrbanović.

Da ništa nije prepušteno slučaju uvjerili smo se nekoliko sati prije dolaska reprezentacije u Deauville kada smo uspjeli ući u trening-kamp u kojem će izbornik Čačić uvježbavati tehničko-taktičke finese za Euro.

Odmah po dolasku pred centar smješten na samom ulazu u grad Deauville, prišla su nam dvojica zaštitara čiji je blagoslov bio nužan za ulazak. Malo je pomogao automobil oslikan motivima s Eura, ali i akreditacije koje smo dan ranije dobili u Parizu. Dozu ozbiljnosti čuvarima kampa davao je pas kojeg je jedan od njih vodio na uzici, a koji će cijelo vrijeme biti u kampu reprezentacije.

Dakle, ako neki špijun ili slučajni namjernik izbjegne ljudski faktor osiguranja te prođe barijere u vidu visoke ograde ili umjetnog jezera s vodom, naletjet će na psa za kojeg smo se uvjerili da nije niti malo raspoložen prema strancima. Po načinu na koji je režao na novinare, stavili bismo ruku u vatru da ga je dresirao netko iz HNS-a…

POPUT TEPIHA

U kampu će Hrvati imati na raspolaganju pet terena. Onaj glavni i još dva su travnata, dok su dva s umjetnom travom. No, za očekivati je kako će Ante Čačić i njegovi asistenti koristiti tek onaj koji je od znatiželjnih pogleda skriven velikom ceradom.

Još u utorak su domaćini brižno uređivali travnjak koji izgleda poput tepiha, a prednost mu je svakako blizina hotela u kojem su smješteni reprezentativci Hrvatske. Čačića i njegove pulene od trening-centra dijeli tek pet minuta vožnje autobusom.

Osim terena, na raspolaganju su renovirane svlačionice, izdvojeni sanitarni čvor te sala za sastanke. Prema pravilima Uefe, organizirana je i posebna prostorija s medicinskim aparatima. Zlu ne trebalo, primijetili smo aparat za reanimaciju za kojeg se nadamo da će ostati neiskorišten

Linker
25. rujan 2024 22:20