Florian Wirtz i suigrači

 INA FASSBENDER Afp
CIJENA JE PAPRENA

Zvijezda zaludila nogometni svijet: Bayern sprema ‘krađu‘, ali City, Real i Arsenal neće mirno gledati

Procjene kažu da će velikani morati platiti minimalno 150 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2024. 17:24

Florian Wirtz nastavlja putevima iz prošle sezone, u kojoj se nogometnom svijetu predstavio kao nova zvijezda u dvorištu. Lider Bayer Leverkusena i u aktualnoj utrci ne prestaje "trpati", posljednjim pogotkom Werderu zabio je četvrti gol sezone, a broji još tri pridodamo li statistiku iz Lige prvaka i reprezentacije Njemačke.

Stoga ni ne čudi da ime ovog 21-godišnjaka, vrijednog 130 milijuna eura prema Transfermarktu, stoji debelim markerom podvučeno na listi želja brojnih velikana. Njemački Bild piše da je Wirtz u nadolazećim prijelaznim rokovima dio plana mnogih ponajboljih momčadi svijeta, među kojima se ističe Bayern München.

Volio bi bavarski gigant "ukrasti" najboljeg igrača rivala Bayera, ali na tom putu imat će snažnu konkurenciju. Prema istom izvoru, Real Madrid i Manchester City voljeli bi vidjeti Wirtza u svom domu 2025., stoga neće prekriženih ruku promatrati Bayernove pokušaje pregovora.

image

Florian Wirtz

JOHN THYS Afp

No, Pep Guardiola nije jedini premierligaš "zagrijan" za Wirtza. Mladi Nijemac zaintrigirao je i Mikela Artetu u Arsenalu, pa će i Londončani tražiti svoje nadajući se da će se Wirtzu dopasti uloga nositelja mlade momčadi. K tomu, Bild piše i da je Paris Saint-Germain naciljao 21-godišnjaka, ali i već odustao od utrke, znajući da ovaj put ne može parirati nizu velikana.

Procjene su da će Apotekari za Wirtza tražiti minimalno 150 milijuna eura.

Linker
27. rujan 2024 17:24