Radu Dragusin

 PIERO CRUCIATTI Afp
ZIMSKI MERCATO

Završen je najveći transfer zimskog prijelaznog roka, a nogometna legenda stigla je Dominiku Livakoviću

Na pomolu je i novi posao Chelseaja, koji želi dovesti argentinskog reprezentativca Paula Dybalu
Piše: Vito Tomas/HInaObjavljeno: 11. siječanj 2024. 21:50

Tottenham Hotspur završio je transfer Rumunja Radua Drăgușina iz Genoe za 31 milijun eura, što predstavlja za sada najveći transfer u ovom zimskom prijelaznom roku. Drăgușin će sa Pijetlovima ugovorom biti vezan do 2030., a nosit će dres s brojem šest.

Iako je njegov prelazak u London izgledao kao jednosmjerna ulica, u jednom trenutku u pregovore su uključio i Bayern München, koji je pokazao izrazitu želju za dovođenjem stasitog rumunjskog stopera.

- Ne možemo vjerovati da smo odbili Bayern - rekao je igračev agent Florin Manea.

- Radu je Spursima dao riječ i odlučio je to poštovati. Još uvijek smo malo ludi.

- Da je imao 23 ili 24 godine i imao više iskustva, možda bi se odlučio za Bayern, ali uzeli smo u obzir mnoge stvari, uključujući njegove godine i konkurenciju - nadovezao se Manea i istaknuo da je jedan od presudnih faktora za Drăgușinovu odluku bila i igračeva želja da zaigra u Premier ligi.

A na pitanje gdje bi Drăgușin jednog dana mogao završiti poručio je:

- Za tri, četiri godine vidim ga u Real Madridu!

Drăgușin je rođen u Bukureštu, a sa 16 godina stigao je u Juventus, za koji je igrao u mlađim kategorijama. S 18 godina debitirao je za prvu momčad Stare dame u kojoj se nije izborio, pa je sreću potražio na posudbama u Sampdoriji, Salernitani i Genoi. Pronašao se upravo u Genoi u koju je došao prošlo ljeto za 10 milijuna eura. Upisao je i 13 nastupa za reprezentaciju Rumunjske.

image

Leonardo Bonucci (desno)

ELIANO IMPERATO Controluce Via Afp

Bonucci potpisao za Fenerbahče

Talijanski reprezentativni branič Leonardo Bonucci (36) potpisao je ugovor do kraja sezone za Fenerbahče, objavio je turski nogometni prvoligaš.

"Iskusni branič nosit će dres Fenerbahčea do kraja sezone," stoji u priopćenju za javnost istanbulske momčadi, koja je trenutno na vrhu turske Super Lige.

Bonucci dolazi u Fener iz berinskog Uniona čiji je dres nosio u prvom dijelu sezone. Prije Berlina igrao je za Juventus, Milan, Bari, Genou...

"Ovo je vjerojatno moja posljednja sezona," naveo je na Instagramu novi suigrač hrvatskog vratara Dominika Livakovića.

Bonucci je u dresu talijanske vrste upisao 121 nastup postigavši osam golova. S "Azzurrima" je osvojio europski naslov na EURO 2020. (Hina)

Chelsea pokazao veliki interes za Dybalu

Argentinski napadač Paulo Dybala (30) na izlaznim je vratima Rome i karijeru bi mogao nastaviti u redovima Chelsea, prenose britanski mediji.

Dybala ima još 18 mjeseci ugovora s Romom, ali i odštetnu klauzulu od svega 13 milijuna eura koja ne bi trebala predstavljati problem za "Bluese".

Chelsea se trenutačno nalazi na 10. mjestu engleskog prvenstva sa 28 bodova, 12 manje od četvrte pozicije, posljednje koja vodi u Ligu prvaka. Na Stamford Bridgeu vjeruju kako bi upravo argentinski napadač mogao pomoći londonskom klubu u spašavanju sezone. Prednost je i što Chelsea vodi argentinski stručnjak Mauricio Pochettino.

Dybala je u Romu stigao u ljeto 2022. iz Juventusa kao slobodan igrač zabivši 24 gola uz 14 asistencija u 56 nastupa. Igrao je i za Palermo, te argentinski Instituto.

Dybala je ove sezone postigao šest golova i šest asistencija u 18 nastupa u svim natjecanjima za Romu. (Hina)

Linker
17. travanj 2024 23:47