Khephren Thuram

 NEAL SIMPSON/SPORTSPHOTO/APL/MARY EVANS PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA Neal Simpson/sportsphoto/apl/mary Evans Picture Library/profimedia
LJETNI MERCATO

Vruće europsko tržište: Stara dama potpisuje sina hrvatskog krvnika, United naciljao dvije nizozemske zvijezde

Riječ je o sinu Liliana Thurama i mlađem bratu napadača Intera Marcusa
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 03. srpanj 2024. 23:04

Čelni ljudi Juventusa i Nice "pružili su si ruku" za transfer veznjaka Khephrena Thurama vrijednog 25 milijuna eura uključujući bonuse. Riječ je o sinu Liliana Thurama i mlađem bratu napadača Intera Marcusa. Thuram je spreman potpisati ugovor do lipnja 2029., a nakon što prođe liječnički pregled u Torinu će zarađivati 2,5 milijuna eura po sezoni. Ovaj 23-godišnjak je rođen u Parmi, samo nekoliko tjedana prije nego što je njegov otac Lilian završio transfer u Juventus, gdje će ostati sljedećih pet godina.

Osim njega, Michele di Gregorio svojim potpisom na ugovor koji ga veže za Juventus spreman je dovršiti svoj transfer iz Monze. Ovaj 26-godišnji talijanski vratar brzo se pojavio kao jedna od ključnih meta Bianconera za nadolazeći ljetni prijelazni rok i odbio je prelazak u Liverpool kako bi prešao na Allianz stadion, željan suradnje s novim strategom Thiagom Mottom u njegovom novom projektu.

Nadalje, Bayern dovodi Fulhamova portugalskog veznjaka Joaoa Palhinhu u ugovoru vrijednom do 56 milijuna eura. Palhinha je prošle godine zamalo prešao u München, da bi se posao raspao posljednjeg dana prijelaznog roka. Portugalski internacionalac koji će proći liječničke preglede nakon Eura 2024. prije potpisivanja četverogodišnjeg ugovora, bio je ključni igrač za Marca Silvu otkako je prije dvije godine došao iz Sportinga. Pojačao je vezu Fulhama i pomogao im da se učvrste u Premier ligi otkako su 2022. izborili promociju.

Međutim, u smjeru Premiershipa bi mogao jedan igrač Bayerna, jer Matthijs de Ligt izrazio je želju prijeći u Manchester United. Erik ten Hag, koji je trenirao De Ligta u Ajaxu, želi 24-godišnjaka kao dio svoje momčadi na Old Traffordu sljedeće sezone. Sky u Njemačkoj je također izvijestio da je Bayernova procjena 50 milijuna eura plus dodaci.

Osim njega, United je blizu je potpisivanja Joshue Zirkzeea iz Bologne. Ovaj 23-godišnji Nizozemac ima otkupnu klauzulu od 38 milijuna eura s momčadi Serie A. De Ligtov reprezentativni kolega je napadač koji je uživao u dobroj sezoni s talijanskom momčadi, a sada je na rubu potpisivanja dugoročnog ugovora na Old Traffordu.

Linker
03. srpanj 2024 23:05