MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Marco Canoniero/shutterstock Editorial/profimedia
SLUŽBENO PREDSTAVLJEN

Vlašić otkrio što je presudilo u odabiru kluba: ‘Vratio mi se užitak igranja i to je bio jednostavan izbor‘

‘London je London, ali Torino je najbolji grad, bolje je vrijeme i sličan je Splitu‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 17:12

Prije nekoliko dana Torino je na svojim kanalima službeno potvrdio transfer Nikole Vlašića, a danas je održana i konferencija za novinare povodom njegovog dolaska. Torino je otkupio ugovor hrvatskog reprezentativca od West Hama za nekih 12 milijuna eura odštete.

- Sretan sam, zahvaljujem predsjedniku i klubu. Torino je bio moja prva opcija u vodstvu, postojala je samo ta želja, jako sam sretan i nadam se da ću imati sjajnu sezonu. London je London, ali Torino je najbolji grad, bolje je vrijeme i svugdje se može hodati. Živim u centru, to je idealno mjesto za mene i moju obitelj i zato što je slično Splitu – rekao je Vlašić.

- Imao sam nekakav pakt s klubom, bio je to vrlo jednostavan izbor. Glavna stvar su moje emocije: silno sam želio sebe ovdje i rado sam se vratio, ostalo je sporedno. Ovdje sam se osjećao željenim od svih.

Pitali su ga Talijani i o privatnom životu.

- Privatna sam osoba, volim biti sa svojim prijateljima i obitelji. Nisam baš društven, to nije svijet koji mi se sviđa. Važno je imati što privatniji život. Volim restorane i šetnje po parkovima, kada je lijepo volim biti daleko od kuće. Navečer se puno odmaram, ne volim noćni život. A kada imate obitelj, malo promijenite način života.

Vlašić je pričao i o ciljevima za sljedeću sezonu.

- Bitno je da klub vjeruje u mene, važno je bilo povjerenje trenera i uprave. Ovdje sam bio godinu dana na posudbi i osjetio sam povjerenje svih, vratio mi se užitak igranja i to je bio jednostavan izbor. Ovaj klub ima dovoljno prostora za rast, volim se osjećati uključenim u projekt.

- Klub radi na tome da dođe na drugu razinu, na višu razinu i žele podići ljestvicu. Stvarno ide u pravom smjeru. Prošle sezone smo bili blizu, ako se sjetim nekih utakmica još uvijek ne vjerujem. Nadajmo se da ove godine nećemo izgubiti toliko bodova kao prošle godine. Morat ćemo se dobro snaći, pa ćemo vidjeti gdje ćemo biti sljedeće godine.

Prva ligaška utakmica na rasporedu je u ponedjeljak 21. kolovoza u 18:30 na Stadio Olimpicu protiv novopromoviranog Cagliarija.

- Očekujem više od sebe, više golova i asistencija i nadam se da ću zabiti mnogo. Lani sam mogao i bolje, tada je bilo problema. Ali momčad je na prvom mjestu, a zatim osobni ciljevi. Dobro smo krenuli u Talijanskom kupu, prošli smo. Sada igramo protiv momčadi koja je tek napredovala, bit će teško, ali se dobro pripremamo, nadamo se da ćemo kući donijeti tri boda.

Talijanski mediji navode kako je Vlašić potpisao četverogodišnji ugovor, do ljeta 2027., a godišnje bi trebao zarađivati oko 2 milijuna eura po sezoni. West Ham je inače Vlašića platio 30 milijuna eura na ljeto 2021. godine, pa su ‘Čekićari‘ na njemu izgubili lijepe novce.

Linker
17. svibanj 2024 18:39