TOM DUBRAVEC Cropix
PIŠU NA OTOKU

Velikani stali u red: Hajdukov dragulj zaludio Engleze, smiiješi mu se čudesni transfer, a Hajduku rekord

Hajduk očekuje ponude ovog ljeta, a mladić želi napraviti sljedeći korak u karijeri
Piše: SDObjavljeno: 30. svibanj 2024. 08:54

Već duže vrijeme spominje se kako bi ovog ljeta Rokas Pukštas mogao napustiti Poljud i nastaviti svoj strelovit uspon u nekom drugom klubu. Mladi Amerikanac pružao je odlične utakmice u bijelom dresu, privukao interes brojnih europskih klubova, a priča se da bi mogao i oboriti klupski transferski rekord, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tek nedavno je Luka Vušković ljestvicu postavio na 11 milijuna eura, a sada bi je Pukštas mogao preskočiti.

Aston Villa, West Ham i Arsenal zainteresirani su za Rokasa Pukštasa, tvrdi britanski Daily Mail, pa nastavlja s profilom igrača:

Veznjak rođen u Oklahomi igra za splitski Hajduk i ima živopisnu karijeru.

Počeo je u akademiji Sporting Kansas Cityja prije nego što je prošao probu s Manchester Unitedom 2019., a zatim je vrijeme provodio u Barceloninoj akademiji.

Prešao je u splitski Hajduk 2020. godine i postao redoviti igrač prve momčadi koja je prošle godine osvojila Kup.

Sin bivšeg olimpijskog maratonca, Pukštas je također pozvan da predstavlja Litvu.

Europski klubovi, posebice iz Njemačke, počeli su bilježiti njegove nastupe, kao i skauti iz prvoligaškog trija Ville, West Hama i Arsenala.

Hajduk očekuje ponude ovog ljeta, a mladić želi napraviti sljedeći korak u karijeri.

Pukstas se također nedavno pridružio agenciji Niagara koja zastupa osobe poput Alvara Morate iz Atletico Madrida i Danija Olma iz Red Bull Leipziga koji je ljetna meta Bayern Münchena, zaključio je autor Daily Maila.

Ova vijest dolazi par tjedana nakon što su Turci objavili da Pukštasa promatra i Fenerbahce.

Mladi Hajdukov veznjak se jučer našao na širem popisu nogometne reprezentacije SAD-a za nastup na olimpijskim igrama u Parizu. Izbornik Marko Mitrović poslao je pozive za 25 igrača koji će se u trening kampu u Kansas Cityju provesti pripreme nakon čega će se odabrati 18 igrača koji će otputovati u Pariz.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Uz to reprezentacija SAD-a će odigrati i jedan pripremni susret protiv Japana 11. lipnja koji će biti svojevrsni prvi filter za odabir igrača.

Na popisu su dvojica vratara, po sedam obrambenih i veznih igrača, te devetorica napadača. Igrači dolaze iz 21 kluba, čak 12 ih igra u Europi (Njemačkoj, Belgiji, Italiji, Engleskoj, Hrvatskoj, Nizozemskoj). Devetorica igrača su već bili na četiri prethodna okupljanja i očekuje se da će oni činiti kostur reprezentacije, a to su obrambeni igrači Nathan Harriel, Bryan Reynolds, John Tolkin i Jonathan Tomkinson, vezni igrači Gianluca Busio, Jack McGlynn i Tanner Tessmann, te napadači Esmir Bajraktarević i Johan Gomez.

Linker
27. rujan 2024 16:47