Josip Stanišić

 TOM DUBRAVEC Cropix
PRED NOVIM IZAZOVOM

Vatreni na korak do velikog transfera, oglasio se i direktor nove momčadi: ‘Saznat ćete kad sve bude gotovo‘

Hrvatski reprezentativac ugovor s njemačkim prvakom ima do ljeta 2026., ali uskoro bi mogao otići
Piše: HinaObjavljeno: 19. kolovoz 2023. 16:38

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Stanišić trebao bi tijekom vikend obaviti liječnički pregled u Leverkusenu i pridružiti se tamošnjem bundesligašu Bayeru kao posuđeni igrač iz Bayerna, objavili su u subotu brojni njemački mediji.

Za 23-godišnjeg braniča ovo bi trebao biti povoljan rasplet sadašnjeg statusa u najtrofejnijem njemačkom klubu, s obzirom na to da je dolaskom Thomasa Tuchela na Bayernovu klupu izgubio minutažu kakvu je imao kod njegovog prethodnika Juliana Nagelsmanna.

Bayern je u petak, na otvaranju nove bundesligaške sezone, slavio s 4-0 na gostovanju u Bremenu, a Stanišić nije ni konkurirao za sastav.

Hrvatski reprezentativac je prošao do prve momčadi kroz Bayernovu akademiju i ima ugovor do ljeta 2026.

Bayer je pod vodstvom trenera Xabija Alonsa prošle sezone završio na šestom mjestu, a uoči nove sezone momčad iz Leverkusena pojačali su kapetan švicarske reprezentacije Granit Xhaka, njemačkim veznjakom Jonas Hofmann i vratar Matej Kovar.

Uoči prve utakmice Bayera u novoj sezoni, u kojoj je ugostio RB Leipzig, sportski direktor Simon Rolfes nije potvrdio, ali nije ni zanijekao vijest o dolasku Stanišića, a potvrdio je da je momčadi potreban još jedan obrambeni igrač.

"Tko će to biti, saznat ćete kad sve bude gotovo", rekao je u izjavi za njemačku televizijsku postaju Sky.

Dođe li do realizacije, Bayer Leverkusen će biti drugi klub u Stanišićevoj seniorskoj karijeri. Za prvu momčad Bayerna je u dvije sezone odigrao 41 utakmicu te postigao jedan pogodak i imao jednu asistenciju.

Za hrvatsku reprezentaciju je debitirao 8. listopada 2021., odigrao ukupno 11 utakmica i bio u momčadi koja je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu osvojila brončanu medalju, odigravši upravo u pobjedi 2-1 protiv Maroka svih 90 minuta.

Linker
09. svibanj 2024 13:03