NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Saudijci ‘napadaju‘ i Čizmu, na meti je branič Rome, Chelsea uzeo milijune i sada kreće po zvijezdu Napolija

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: SNObjavljeno: 26. lipanj 2023. 11:10
22:36

Sky Sport Italia navodi da će Chelsea idućeg tjedna preispitati Napoli za transfer Victora Osimhena. Napoli je Nigerijca procijenio na 150 milijuna eura, a Tottenham bi se također mogao pridružiti Manchester Unitedu i PSG-u u utrci.

Napadačev agent sastao se s predsjednikom Aureliom De Laurentiisom kako bi razgovarali o mogućem produženju ugovora i odredili cijenu koja bi im omogućila transfer u drugi klub. Vjeruje se da je to apsolutni minimum od 150 milijuna eura, tako da o bilo čemu manjem od toga ne vrijedi ni govoriti.

Stručnjak za Sky Sport, Massimo Marianella, zaključio je da Chelsea nije odustao unatoč velikoj cijeni i da će sljedeći tjedan nazvati Napoli kako bi dobio jasniju sliku situacije.
Oni nisu jedini, jer bi Paris Saint-Germain mogao otići po Osimhena ako Kylian Mbappé ovog ljeta prijeđe u Real Madrid, dok je Manchester United već dugo vremena zainteresiran. Novi kandidat bi bio Tottenham Hotspur, koji riskira gubitak Harryja Kanea i treba mu zamjena na jednakoj razini.

21:53

Krilni branič Rome i Italije Leonardo Spinazzola (30) je navodno najnoviji igrač na meti saudijskih klubova, posebno Al-Ahlija.
Prema posljednjim izvješćima u Italiji, Al-Ahli se namjerio na Spinazzolu i Roma bi bila voljna prodati ga za pravu cijenu, pogotovo jer već ima njegovu spremnu zamjenu u Nicoli Zalewskom.
Iskusni 30-godišnjak je bio jedna od zvijezda Eura 2020. prije nego što ga je prekinulo puknuće Ahilove tetive. Oporavio se i upisao 40 natjecateljskih nastupa za Romu ove sezone, postigao dva gola i dao šest asistencija za svoje suigrače.
Spinazzola također ima 23 seniorske utakmice za Italiju, a njegov ugovor na Stadio Olimpicu traje do lipnja 2024.

21:17

Engleski velikan Arsenal nastavlja s ofenzivom. Nakon što su potpisali Kaija Havertza nastavili su bitku s Manchester Cityjem oko Declana Ricea, a nevezano s tim transferom Topnici paralelno rade na potpisu Jurriena Timbera (22), nizozemskog braniča Ajaxa.
Kako javljaju nizozemski mediji, Timber i Arsenal dogovorili su osobne uvjete oko plaće mladog braniča, pa sada ostaje na klubovima da postignu dogovor oko odštete.

Prvobitna ponuda od 30 milijuna eura je odbijena, a Topnici pripremaju novu, podebljanu ponudu. Ajax je spreman prodati Timbera koji je prošlo ljeto skoro završio u Manchester Unitedu. Cifra s kojom bi Nizozemci bili zadovoljni kreće se između 45 i 50 milijuna eura.

19:52

Joško Gvardiol u petak je dogovorio osobne uvjete s Manchester Cityjem, o čemu smo pisali OVDJE. Zatim je i stigla prva službena ponuda engleskog kluba u iznosu od 90 milijuna eura, no RB Leipzig je odmahnuo rukom. Svjesni su da se od arapske uprave s Etihada može "izmusti" i više, isto su tako svjesni da za hrvatskog stopera nije suludo tražiti još koju deseticu milijuna.

I čini se da će City baš to učiniti - engleski Daily Mail, pozivajući se na Foot Mercato, iznosi da Građani spremaju novu ponudu koja bi trebala zadovoljiti njemački klub.

Opširnije pročitajte OVDJE

19:45

Senegalski branič Kalidou Koulibaly službeno je napustio Chelsea. Njegov transfer u saudijski Al-Hilal potvrđen je na službenoj stranici londonskog kluba.

"Željeli bismo zahvaliti Kalidouu na njegovom doprinosu na terenu i izvan njega tijekom njegovog boravka na Stamford Bridgeu i želimo mu sve najbolje u sljedećoj fazi njegove karijere", piše u objavi.

Središnji branič stigao je iz Napolija prošlog ljeta i upisao 32 nastupa za Bluese tijekom svoje jedine kampanje na Stamford Bridgeu.

19:35

Napadač Chelseaja Christian Pulisic (24) izrazio je želju da mu 'vjeruju i da se osjeća dobro' u svom sljedećem klubu, dok momčadi poput Milana, Juventusa i Lyona razmišljaju o borbi za njegov potpis.

Amerikanac ima još godinu dana ugovora s Chelseajem i čini se da mu je suđeno da ode ovog ljeta, a ekipa čiji je vlasnik Todd Boehly za njega traži oko 20 milijuna eura. Napadač zarađuje oko 5 milijuna eura neto po sezoni.

Milan i Juventus već se dulje vrijeme povezuju s potpisom Pulisica, koji bi mogao obnoviti svoju karijeru u Serie A nakon razočaravajuće četiri godine u Chelseaju. L'Equipe je danas izvijestio da je Olympique Lyon također prijavio interes za Pulisica.

Govoreći za ESPN putem TalkSporta, Pulisic je obznanio svoje ciljeve za svoj sljedeći klub.

- Ovo je apsolutno vrijeme kada moram shvatiti što će biti najbolje za moju budućnost i biti negdje gdje mogu ići i igrati, gdje mi mogu vjerovati i osjećati se dobro u onome što radim. Želim ponovno pronaći tu radost na klupskoj razini, sigurno.

Pulisic je ove sezone odigrao samo 812 minuta u Premier ligi, postigavši ​​jedan gol i jednu asistenciju u svoje 24 ligaške utakmice. Istaknuo se na Svjetskom prvenstvu, izravno pridonijevši trima golovima za Sjedinjene Države.

17:39

U tijeku su aktivni pregovori između francuskog Paris Saint-Germaina i njemačkog Bayerna oko potpisa braniča njemačkog prvaka Lucasa Hernandeza, javlja novinar Sky Sporta Florian Plettenberg.
Već je od prije poznato kako su osobni uvjeti između Francuza i prvaka Ligue 1 dogovoreni, pa tako ostaje samo dogovoriti odgovarajuću cifru. Bayern je u pregovorima jasno naveo kako bi bili zadovoljni s cijenom od 50 milijuna eura plus dodatni bonusi. Prva ponuda PSG-a očekuje se uskoro.
Hernandez je dao do znanja Bayernu kako želi napustiti klub ovo ljeto pod svaku cijenu.

16:31

Bayern München je navodno uskočio u bitku za potpis engleskog reprezentativca Masona Mounta. Njemački klub pokušava iskoristiti strku između Manchester Uniteda i Chelseaja koji se još nisu dogovorili oko cijene odštete za Engleza.
United je imao tri odbijene ponude, od kojih je zadnja vrijedila 63 milijuna eura. Mount ima još godinu dana do kraja trenutnog ugovora, te Crveni vragovi sada razmišljaju hoće li napustiti pregovore za igrača.
Guardian javlja da je Bayern spreman ispuniti Chelseajevu procjenu za veznjaka, koja iznosi 75 milijuna eura.

16:04

Nikola Soldo trenutačno se nalazi s reprezentacijom do 21 godine na Euru u Rumunjskoj. Ni njemu ni izabranicima Dragana Skočića ne ide po planu, već nakon dvije utakmice Hrvatska je bez šansi za plasman dalje, a Soldo je obje utakmice protiv Ukrajine i Španjolske odgledao s klupe.

Čini se da mu ni u klubu ne cvjetaju ruže, naime, u Kölnu ne bi imali ništa protiv da 22-godišnjak pronađe novu sredinu za igru. Takav rasplet nije čudo jer posljednjih devet utakmica u prvenstvu nije bio čak ni u zapisniku, a ukupno je protekle sezone odigrao 7 bundesligaških dvoboja, uz četiri nastupa u Konferencijskoj ligi. Sin Zvonimira Solde u Köln je stigao proteklog ljeta iz Lokomotive za 500.000 eura...

15:24

Fabio Carvalho bi se, kako Fabrizio Romano prenosi, trebao pridružiti RB Leipzigu na posudbi. Očekuje se da će dogovor biti finaliziran sljedeći tjedan, nakon što obavi liječničke preglede. Liverpool nema namjeru prihvatiti nijednu trajnu ponudu za Carvalha, jer opciju posudbe vide kao dobar zalog za razvoj 20-godišnjeg Portugalca koji je prošle sezone stigao iz Fulhama. Za Redse je u prvoj sezoni zabio dva gola u 13 nastupa.

14:54

U Italiji je procurila vijest da su Englezi ludi za Bremerom, a evo o čemu se točno radi. Kako La Gazzetta dello Sport piše, brazilskom braniču udvaraju se Tottenham i Aston Villa, a navodno postoji još klubova koji bi ga rado doveli u svoj kadar. Brazilac je prije samo godinu dana kupljen iz Torina za 41 milijun eura uz dodatne bonuse. Isti list, piše kako se Bremer pokazao kao pouzdani branič u svojoj prvoj sezoni za Staru damu, koja ga neće prodati za ponudu manju od 50-55 milijuna eura. U slučaju njegova odlaska, uz Juventus se povezuju dva braniča: Mario Hermoso iz Atletico Madrida i Pau Torres iz Villarreala.

13:42

Marcelo Brozović pristao je na ponudu iz Saudijske Arabije i postat će novi igrač Al Nassra, upravo su objavili talijanski Sky Sport i Gianluca Di Marzio.

Šeici su se dogovorili i s Interom, koji bi trebao dobiti odštetu od 23 milijuna eura.

Više pročitajte ovdje.

12:46

Kako piše portugalska A Bola, Chelsea je voljan platiti otkupnu klauzulu Portovog Dioga Coste u iznosu od 75 milijuna eura. Budući da će Edouard Mendy uskoro krenuti prema Saudijskoj Arabiji gdje će pojačati momčad Al-Ahlija, trener Plavaca, Mauricio Pochettino izrazio je želju za novim čuvarom mreže. Kepa Arrizabalaga trebao je biti prvi izbor na vratima, ali ako bi se ostvario ovako skupocjeni transfer, teško je vjerovati da će prvi vratar Portugala 'trunuti' na klupi.

image
MIGUEL PEREIRA/GLOBAL IMAGENS/AT/-/PROFIMEDIA Miguel Pereira/global Imagens/at/-/profimedia

12:16

Hajduk je prijelazni rok otvorio dovođenjem Zvonimira Šarlije iz Panathinaikosa, ali to je samo uvod u prometno ljeto na Poljudu. Tri igrača zanimljiva su Bijelima - prvi je Mihael Žaper, polivalentni defenzivac Osijeka, zatim Chido Awaziem, nigerijski stoper kojemu je istekla posudba iz Boaviste, te jedno sasvim novo ime, 28-godišnji krilni napadač Twentea, Virgil Misidjan.

Više pročitajte OVDJE.

11:47

Marcelo Brozović u sljedećim će satima voditi pregovore s predstavnicima Al Nassra, objavio je Fabrizio Romano.

Talijanski mag za transfere tvrdi da će ponedjeljak biti ključan dan u Brozovićevoj odluci o nastavku karijere. Sad sve ovisi isključivo o hrvatskom reprezentativcu, koji čeka detalje nove (i vjerojatno poboljšane) ponude iz Saudijske Arabije.

11:11

Sve je izvjesnije da bi se budućnost Joška Gvardiola mogla rasplesti u sljedećim danima. Manchester City poslao je Leipzigu prvu službenu ponudu, koja iznosi 90 milijuna eura plus bonusi, objavio je njemački Sky.

Više pročitajte ovdje.

09:28

Foot Mercato objavio je da bi Antoine Griezmann (32) mogao biti sljedeća zvijezda koja će preseliti u pustinju. Francuz je navodno dobio ponudu predstavnika saudijskog Al Nassra, koji žele aktivirati njegovu otkupnu klauzulu od 25 milijuna eura. Pristane li Griezmann na ponudu, pridružit će se Cristianu Ronaldu.

Španjolski mediji istovremeno pišu da je Griezmann sretan u Atlético i da (još) ne razmišlja o odlasku na Bliski istok, tim više što ima ulogu lidera momčadi, a iza njega je efikasna sezona u kojoj je u 48 utakmica upisao 16 golova i 19 asistencija.

image
FRANCK FIFE Afp

08:52

Njemački novinar Florian Plettenberg tvrdi da je Borussia Dortmund pripremila prvu službenu ponudu za Edsona Alvareza, koja iznosi 40 milijuna eura, a u sebi će imati razne bonuse. Meksikanac koji igra u Ajaxu od 2019. godine, može jednako dobro pokriti poziciju središnjeg braniča i zadnjeg veznog. Potencijalnim dolaskom u Dortmund, Alavarez će postati najskuplje pojačanje kluba, titulu je do sada držao Ousmane Dembélé koji je u ljeto 2016. godine stigao iz Rennesa za 35 milijuna eura.

07:46

L'Équipe je kasno sinoć objavio da je Lucas Hernandez (27), branič Bayerna, vrlo blizu prelaska u PSG. Pregovori između dva kluba otvoreni su ovaj vikend i zasad napreduju vrlo dobro, a Hernandez je, piše pariški dnevnik, prioritet PSG-a u ojačavanju obrane.

Hernandez prema Transfermarktu vrijedi 45 milijuna eura, a ugovor mu ističe sljedeće godine.

07:12

Dobro vam nedjeljno jutro, dragi čitatelji! Hrvatskim U21 reprezentativcima nije baš sretno jer su se sinoć porazom od Španjolske oprostili od Eura. U utorak ih čeka posljednja utakmica protiv Rumunjske.

Što se događaja na nogometnom tržištu tiče, subota je bila vrlo dinamična i uzbudljiva. Pogotovo se to odnosi na kraj dana u kojem je Fabrizio Romano prenio informaciju kako je Joško Gvardiol dogovorio sve detalje ugovora s Manchester Cityjem. Sad se čeka dogovor između Cityja i Leipziga oko visine odštete, a poznato je da bundesligaški klub traži 100 milijuna eura.

Evo još nekih naglasaka s jučerašnjih zbivanja na mercatu:

  • Ante Rebić iz Milana bi mogao otići prema Fenerbahçeu. Dio talijanskih medija objavio je da su u tijeku pregovori
  • Inter dovodi njemačkog U21 reprezentativca Yanna Aurela Bissecka
  • Bayern želi iz Barcelone dovesti Frenkieja de Jonga
  • Chelsea je osigurao potpis 17-godišnjeg jamajčanskog napadača Dujuana Richardsa
  • Massimiliano Allegri dobio je ponudu iz Saudijske Arabije vrijednu 90 milijuna eura. Prihvati li je, u Juventusu bi se moglo otvoriti mjesto za Igora Tudora
  • Manchester City razmišlja i o dovođenju Achrafa Hakimija iz Bayerna
Linker
20. svibanj 2024 22:54