Foto: Profimedia/ Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

UŽIVO: Ronaldinhov sin našao klub u engleskoj eliti, Dinamo potvrdio transfer, Juventus se riješio zvijezde

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 14. kolovoz 2024. 18:57

23.30 Pojačanje na poziciji vratara osigurala je prošlogodišnja senzacija Primere Girona. Katalonski klub u svoje je redove na posudbu doveo Pau Lópeza iz Olympique Marseillea, s neobaveznom opcijom otkupa ugovora za 6.5 milijuna eura. López je prije nekoliko tjedan bio nadomak prelaska u Como, no taj je transfer propao u 'zadnji trenutak'.

22.45 Švicarski veznjak Xherdan Shaqiri (32) sporazumno je napustio redove američkog nogometnog prvoligaša Chicago Firea, objavio je klub.

Shaqiri je u Chicago stigao u veljači 2022. godine, a do sada je u 75 nastupa postigao 16 golova uz 20 asistencija.

"Nakon razgovora s Xherdanom, zajednički smo se složili da je rastanak u najboljem interesu svih strana," objavio je sportski direktor Georg Heitz.

"Vjerujem da je ovo pravo vrijeme da istražim nove mogućnosti u svojoj karijeri," dodao je Shaqiri koji je prije dolaska u MLS igrao za Lyon, Liverpool, Stoke City, Inter, Bayern München i Basel.

Za švicarsku reprezentaciju je upisao 125 nastupa i postigao 32 gola, a od nacionalne vrste oprostio se nakon nedavnog EURO-a u Njemačkoj i poraza od Engleske u četvrtfinalu.

22.00 Brighton je potvrdio transfer krilnog igrača Brajana Grude iz Mainza za naknadu od oko 28 milijuna eura.

20-godišnjak je potpisao četverogodišnji ugovor s Brightonom.

Trener Brightona Fabian Hurzeler rekao je: “Stvarno mi je drago što sam dobio priliku raditi s Brajanom. Vidio sam njegov veliki utjecaj prošle sezone u Bundesligi i on je igrač kojemu se jako divim.

"Premier liga će biti drugačiji izazov, ali veselim se što ću raditi s Brajanom i pomoći mu da razvije njegov veliki potencijal."

20.45 Nizozemski branič Daley Blind (34) objavio je oproštaj od dresa nizozemske reprezentacije za koju je upisao 108 nastupa.

"Nakon razgovora s izbornikom, vrijeme je da se potpuno fokusiram na svoj klub i svoju obitelj," napisao je na društvenim mrežama.

“Bila je čast nositi dres Oranja 108 puta, za mene je to najveći cilj kao igrača, predstavljati svoju zemlju. To sam činio 11 godina i davao sam sve od sebe kako bih mogao i dalje nositi tu prekrasnu Oranje majicu. Dala mi je toliko puno," dodao je.

Blind je za reprezentaciju debitirao 2013. protiv Italije i peti je na listi igrača s najviše utakmica, a rekorder je Wesley Sneijder sa 134 nastupa.

Trenutačno je član španjolske Girone, a tijekom karijere je igrao za Bayern, Ajax, Manchester United i Groningen.

19.55 Iako nije riječ o dolasku novog igrača u klub, Manchester United napravio je vjerojatno najveći posao ovog ljeta. Kapetan Bruno Fernandes potpisao je novi ugovor s klubom i produljio vjernost Crvenim vragovima do ljeta 2027., s opcijom produljenja za još jednu godinu.

18.56 Španjolski lijevi bek Jan Oliveras (20) novi je igrač Dinama. Došao je iz Rome na posudbu s pravom otkupa te će mu ovo biti prvo seniorsko iskustvo. Više pročitajte OVDJE.

18.25 Nakon što su prije nekoliko dana potvrdili transfer Joãoa Nevesa vrijedan 60 milijuna eura, još jedan 19-godišnjak, Désiré Doué iz Rennesa, po navodima Fabrizia Romana za istu cifru stiže u PSG. Parižani su tako dobili bitku s Bayern Münchenom, koji je također bio u igri za mladog Francuza, koji bi sutra trebao obaviti liječnički preglede, a zatim i potpisati za novi klub.

17.30 Na prinovama za novu sezonu aktivno radi i Arsenal. Topnici već dugo pokušavaju dovesti Mikela Merina iz Real Sociedada, pregovori traju već nekoliko tjedana, a sve kako bi se došlo do najboljeg rješenje, odnosno dogovora koji bi zadovoljio obje strane.

Sam igrač, španjolski veznjak koji se s Furijom prije mjesec dana okrunio zlatom na Euru u njemačkoj, volio bi prijeći u London, s Arsenalom je dogovorio i osobne uvjete, a sada čeka konačni dogovor klubova.

16.40 Liverpool ne odustaje od Giorgija Mamardashvilija, gruzijskog vratara u kojem vide nasljednika Alissona na Anfieldu. Nasljednika, koji bi, doduše, to eventualno poslao tek idućeg ljeta, s obzirom da bi ga Redsi poslali na jednogodišnju posudbu u Bournemouth.

Mamardashvili je s Englezima dogovorio osobne uvjete, a da bi se transfer realizirao, preostalo je da Liverpool i Valencia ispregovaraju konačni dogovor.

16.00 Wojciech Szczęsny sporazumnim raskidom ugovora i službeno je napustio Juventus. Poljski vratar u Staroj je dami proveo zadnjih sedam godina, a sada će s 34 godine na leđima kao slobodan igrač tražiti novi klub.


15.00 Sagi oko transfera Connora Gallaghera nema kraja. Engleski veznjak još prije tjedan dana bio je u Madridu, obavio liječnički pregled i bio nadomak prelaska u Atletico... Kada su pregovori neočekivano krenuli stranputicom i Gallagherovu budućnost stavili pod pitanje.

Transfer, jasno, još nije propao, klubovi rade na postizanju novog dogovora, a 24-godišnji veznjak u međuvremenu se vratio u London i nastavio trenirati sa suigračima iz Chelseaja. Hoće li do konačnog dogovora doći, uvelike će odlučivati lik i djelo Joao Felixa, koji bi se mogao zaputiti u suprotnom smjeru te drugi puta obući dres Bluesa, kao i igračev agent Portugalac Jorge Mendes, jedna od ključnih pregovaračkih figura.

13.55 Nema kraja problemima za Osijek.

Nakon što se doznalo da bi klub mogao napustiti Anton Matković, sada smo sve bliže potvrdi transfera stopera Andrea Duartea u Ujpest.

13.10 Osijek bi mogao ostati bez još jednog napadača.

Talentirani 18-godišnjak Anton Matković na meti je Genoe te bi se uskoro mogao preseliti na "Čizmu".

Opširnije pročitajte OVDJE.

image
MARIN FRANOV Cropix

12.30 "Alen Halilović, bivši igrač Barcelone i Milana, mogao bi biti jedan od igrača koje treba pozorno pratiti u završnici prijelaznog roka. Nakon posljednjih nastupa za Fortunu Sittard pobudio je zanimanje nekoliko klubova", napisao je Fabrizio Romano na društvenim mrežama.

"Hrvatski Messi" svojim nastupima privlači pažnju te nije isključeno da zaradi dobar transfer.

image
PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

11.55 Ante Rebić ipak neće doći u Hajduk!

Prema najnovijim informacijama ovaj transfer neće se dogoditi u ovom prijelaznom roku, iako je je interes obostran.

Više o tome pročitajte OVDJE.

11.00 Veznjak Sekou Matar Sagna i napadač Arona Fall nisu mogli isposlovati regularni ulazak u Hrvatsku više od mjesec dana, ali sada je napokon sve riješeno i vratili su se u Goricu.

Opširnije pročitajte OVDJE.

10.20 Nikola Sekulov, talijansko desno krilo makedonskog podrijetla novi je igrač Sampdorie. Transfer je vrijedan dva milijuna eura, a potpisao je ugovor do 2028. godine.

9.15 Monaco želi dovesti braniča PSV-a, 24-godišnjeg Jordana Tezea, prenosi Fabrizio Romano.

Poslali su ponudu vrijednu 12 milijuna eura u koju su uključeni i bonusi, a već su počeli tražiti alternativu ako to ne uspije.

8.15 Dani Olmo je nedavno postao novi igrač Barcelone. Ipak, još uvijek neće debitirati jer nije registriran za prvu utakmicu sezone. Taj bi se problem trebao riješiti ovog tjedna te će uskoro zaigrati u dresu Blaugrane.

8.05 Dinamo bi danas trebao predstaviti novo pojačanje. Riječ je o Španjolcu Janu Oliverasu (20) koji pokriva poziciju lijevog beka.

Kako doznajemo, Oliveras će pristupiti na jednogodišnju posudbu s pravom prvokupa na kraju sezone i tada će ga Dinamo moći otkupiti.

Opširnije pročitajte OVDJE.

7.30 Ante Rebić blizu je dolaska na Poljud!

Pregovori traju već neko vrijeme, a želja za suradnjom je obostrana. Hajduk bi tako vrlo brzo mogao naći zamjenu za Perišića u vidu srebrnog Vatrenog, koji je slobodan igrač nakon što je nedavno raskinuo ugovor s Bešiktašem.

Opširnije pročitajte OVDJE.

image
MIGUEL MEDINA Afp

7.15 Dobro jutro, dragi čitatelji!

Jučerašnji dan zasigurno je obilježila vijest da Ivan Perišić odlazi iz Hajduka. Tužan je to kraj jedne lijepe priče, no sada se i jedni i drugi okreću novim izazovima.

Danas nas čekaju nova uzbuđenja na ljetnom mercatu, a dok ćemo pratiti gdje bi to Perišić mogao završiti, kao i koji će biti Hajdukovi potezi na tržištu, donosimo neke od najzanimljivijih vijest od jučer:

1. RB Leipzig je, čini se, pronašao zamjenu za Danija Olma. Novinar Sky Sporta Florian Plettenberg javlja da će 19-godišnji Antonio Musa iz Club Brugguea postati novi igrač njemačkog kluba.

2. Osijek je potpisao novog igrača, Ermina Hasića.

3. Saudijci žele Viniciusa. Real želi milijardu eura.

Linker
05. rujan 2024 17:49