Transferi glavna

 PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Dinamo želi novog mladog dragulja, Hajduk objavio novi transfer, Salah donio veliku odluku

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 22:31
23:43

West Ham United razmatra hoće li još jednom pokušati potpisati braniča Manchester Uniteda Harryja Maguirea, javlja Sky Sport. Klubovi su imali dogovor za transfer vrijedan 35 milijuna eura ranije ovog mjeseca, samo da bi Maguire odlučio ostati na Old Traffordu i boriti se za svoje mjesto.
Vjeruje se da West Ham sada razmišlja o posudbi. Maguire je ušao u posljednje dvije godine svog ugovora. United ima opciju produljenja na još godinu dana.

23:18

Ranijih dana pisali smo kako je veznjak Bayerna Ryan Gravenberch jedna od želja Manchester Uniteda, i kako bi se Nizozemac mogao pridružiti klubu na posudbi. Njemački Bild sada javlja kako je taj transfer moguć, ali bi Bayern kao kompenzaciju volio da u drugom smjeru na posudbu ode Unitedov škotski veznjak Scott McTominay. Poznato je da je trener Thomas Tuchel u potrazi za zadnjim veznim igračem, a izgleda da bi McTominay mogao biti taj.

22:31

Engleski Nottingham Forest označio je veznjaka Leicester Cityja Wilfreda Ndidija kao svoju sljedeću metu, javlja Fabrizio Romano. Osobni uvjeti s igračem već su dogovoreni, pa tako ostaje dogovoriti odštetu za transfer između klubova.

21:57

Ganski reprezentativac Mohammed Kudus sada je i službeno novi igrač West Hama.

- Sanjao sam igrati u ovakvoj ligi od kad sam bio dijete. Sanjao sam o ovom trenutku i tako sam sretan što sam ovdje. Ali ne staje ovdje, želim nastaviti - rekao je Kudus, koji će nositi dres s brojem 14 u West Hamu.

- Dajem sve od sebe da zabavim navijače jer mislim da je to suština nogometa. Ovdje sam samo da dam sve od sebe i pomognem momčadi. Stvarno sam sretan što sam ovdje. Borit ću se za značku. Jedva čekam da počnem.

20:44

Lijevi bek Arsenala Kieran Tierney pridružio se momčadi Real Sociedada na jednogodišnjoj posudbi, objavio je službeno klub.

19:34

Hajduk je prodao Jana Mlakara. Donedavni napadač Bijelih karijeru će nastaviti u Pisi, u talijanskoj Serie B.

Neslužbeno doznajemo da ugovor vrijedi, zajedno s bonusima, oko 3 milijuna eura. Od toga će 30 % dobiti Mlakarov prethodni klub, premierligaš Brighton & Hove Albion, a Hajduku bi trebalo pripasti malo više od 2 milijuna eura.

Više pročitajte OVDJE

19:30

Manchester City podebljao je ponudu za Matheusa Nunesa. Građani za igrača Wolverhamptona sada nude 60 milijuna eura, javlja Fabrizio Romano. Prvak Europe već je prije nekoliko dana dogovorio osobne uvjete s portugalskim veznjakom, ali sada mora pasti dogovor između dva kluba.

18:24

Prema pisanju njemačkih medija, PSG je spreman ponuditi 80 milijuna eura za Randala Kolo Muanija, koliko, prema Transfermarktu, i vrijedi napadač Eintrachta iz Frankfurta. Francuski reprezentativac, navodno, itekako je zainteresiran za taj transfer.

17:02

Roberto Mancini, koji je sredinom kolovoza iznenađujuće podnio ostavku na mjesto izbornika Italije, u ponedjeljak će biti imenovan izbornikom Saudijske Arabije, objavila je u nedjelju Gazzetta dello Sport. Mancini (58) je potpisao četverogodišnji ugovor, do 2027., sa Saudijskim nogometnim savezom.On će u ponedjeljak prisustvovati svojoj prvoj konferenciji za novinare u Rijadu. (Hina)

16:40

Iako je ostalo još malo do kraja prijelaznog roka u HNL-u, u Dinamu je i dalje prometno, a pojačanja se traže.

Više o situaciji možete pročitati OVDJE.

15:43

Mohammed Kudus potpisao je petogodišnji ugovor s opcijom još jedne godine u West Ham Unitedu i time završio svoj 44,5 milijuna eura vrijedan transfer iz Ajaxa.

Mladi 23-godišnji ofenzivni vezni igrač odletio je u London u subotu kako bi završio liječnički pregled, a njegov potpis trebao bi biti objavljen do ponedjeljka. Ugovor će također uključivati klauzulu o budućoj prodaji od 10%.

15:13

Par dana prije jučerašnje utakmice s Nottingham Forestom Manchester Unitedu se dugoročno ozlijedio lijevi bek Luke Shaw. Iz tog razloga United sada mora otići po zamjenu, a čini se da je United u potrazi za igračima koje mogu dovesti na posudbu dok se Shaw ne oporavi. Prema engleskim medijima, postoje tri kandidata, a to su redom Chelseajev Marc Cucurella, Tottenhamov Sergio Reguilon i Barcelonin Marcos Alonso.

14:51

Tottenham se i ranije povezivao s Brennanom Johnsonom (22), napadačem Nottingham Foresta, a ako je vjerovati Daily Telegraphu, pregovori između ova dva kluba uskoro će započeti. Spursi su za napadača spremni ponuditi novac i dvojicu igrača: braniča Davinsona Sancheza i krilnog napadača Bryana Gila. Nottingham je ranije odbio ponudu Brentforda tešku 40 milijuna eura.

14:20

Grčki Olympiakos u četvrtak očekuje uzvratna utakmica playoffa za Europsku ligu protiv Čukaričkog (prva je završila 3:1 za grčki sastav), a uoči susreta predstavili su novo pojačanje. Lijevi branič Francisco Ortega (24) stigao je iz Veleza i potpisao ugovor na pet godina kojim će Argentinci zaraditi 4,5 milijuna eura.

13:39

Telegraph piše da su Roma i Chelsea praktički dogovorili posudbu Romelua Lukakua za naknadu od oko 9 milijuna eura. U posljednjem koraku realizacije ovog transfera se radi na tome da Belgijanac spusti primanja na 7 milijuna eura, koliko Vučica može platiti. Kad ti uvjeti budu ispunjeni, Jose Mourinho dobit će novog napadača.

12:52

Gabriel Vidović na meti je zagrebačkog Dinama, a jedan potez mogao bi značiti da je i on itekako zainteresiran za dolazak na Maksimir. Opširnije OVDJE.

12:12

Schalke 04 neuspješno je proveo svoj povratak u Bundesligu. Ispali su u posljednjem kolu i tako se nakon samo jedne sezone ponovno spustili rang niže. Međutim, ambicija u kultnom njemačkom klubu postoji i želja je ponovno otići među 'elitu', a to dokazuje i posljednje pojačanje. Na Veltins Arenu kao slobodan igrač stigao je češki reprezentativac Tomáš Kalas (30). Riječ je o braniču koji dolazi nakon isteka ugovora s Bristol Cityjem, a svojevremeno je branio boje Chelseaja u kojega je kao tinejdžer stigao iz Sigme Olomouc.

11:43

Šuška se po talijanskim krugovima da su njihovi prvoligaši zainteresirani za usluge veznjaka Dinama Martina Baturine, opširnije pročitajte OVDJE.

11:22

Southampton nastavlja prodavati najbolje igrače iz svoje riznice, pa je tako ove nedjelje 24-godišnji napadač Nathan Tella prešao u Bayer Leverkusen za iznos od 20 milijuna eura. Prošlu je sezonu proveo na posudbi u Burnleyju gdje je zabio 19 golova za momčad koja je na koncu stigla do naslova prvaka, a samim time i izborila povratak u Premiership.

10:44

Barcelona je pronašla novu zvijedu, a ona se krije u Meksiku. Riječ je o krilnom igraču Necaxace Heribertu Juradu (18) za kojega su Katalonci poslali ponudu koja glasi: posudba do kraja sezone uz opciju otkupa ugovora - sve to koštalo bi 10 milijuna eura.

10:01

Francuski reprezentativac Benjamin Pavard trebao je već obaviti transfer iz Bayerna u Inter, ali kako bavarski gigant još uvijek nije pronašao zamjenu za Josipa Stanišića koji je poslan na posudbu u Bayer Leverkusen, koji igra na identičnoj poziciji kao Pavard, tako je čitav posao još na čekanju. A sve to frustrira čelnike Intera. TuttoMercatoWeb prenosi kako u Interu gube strpljenje, jer prijelazni rok završava 1. rujna, za manje od tjedan dana te ako se situacija oko Pavarda ne riješi do utorka, dignut će ruke od tog posla.

09:08

Deanu Hendersonu dojadilo je biti rezerva u Manchester Unitedu stoga je spakirao kofere i otišao put - Crystal Palacea. Engleski vratar dijete je kluba koje nikada nije dobilo pravu priliku u Manchesteru, a iako je nakon sjajnih partija na posudbi u Sheffield Unitedu, Manchester bio spreman postaviti ga za prvog vratara, dovođenje Andre Onane sugeriralo mu je da će ponovno morati minute skupljati ulazeći s klupe. Kako javlja Fabrizio Romano, Henderson će u transferu vrijednom 20 milijuna eura pojačati redove drugog premierligaša Crystal Palacea gdje ga čeka sigurno mjesto među vratnicama.

08:45

Nekad najskuplje pojačanje Barcelone, a danas veznjak Aston Ville Philippe Coutinho sve je bliže prelasku u katarski Al-Duhail. Prema riječima stručnjaka za transfere Fabrizija Romana, Coutinho je dogovorio osobne uvjete s katarskim divom. Međutim, čeka se zeleno svjetlo od engleskog sastava.

08:09

Leicester City nastavlja pojačavati svoj kadar kako bi bili što konkurentniji u borbi za povratak u Premiership iz kojega su na koncu prošle sezone ispali. Kao novo pojačanje predstavljen je Yunusa Akguna (23) koji je stigao iz Galatasarayja na posudbu do kraja sezone. U slučaju otkupa ugovora, Leicester bi turskom klubu morao iskeširati 8,5 milijuna eura.

07:24

Dobro jutro, dragi čitatelji! Donosimo pregled najzanimljivijih priča i poslova koji su bili u centru pažnje tijekom prošlog dana:

- Lukas Kačavenda i službeno je postao novi igrač Dinama.

- Poznati inasjder Rudy Galetti piše da je Mohamed Salah poručio upravi Liverpoola da želi napustiti klub i odazvati se pozivu Saudijske Arabije! Egipćanin je, tvrdi Galetti, spreman na novi izazov, a konačnu odluku mora donijeti do ponedjeljka budući da prijelazni rok traje do petka. Al-Ittihad spreman je Salaha učiniti najplaćenijim igračem lige, što znači da će zarađivati više i od Cristiana Ronalda, čija sezonska zarada u Al-Nassru iznosi 200 milijuna eura...
- Feyenoord je nedavno predstavio Luku Ivanušeca kao novog igrača, ali bivši Dinamovac ne bi trebao biti posljednje pojačanje nizozemskog kluba. Na njihovoj meti sada je Matías Soulé, 20-godišnji urugvajski krilni napadač koji je trenutno član Juventusa.

- Izgleda kako će Romelu Lukaku karijeru ipak nastaviti u Serie A, ali ne u Juventusu ili InterU, što je izgledalo kao opcija na početku prijelaznog roka, nego u Romi.

- Bivši igrač Hajduka Marco Ezio Fossati mogao bi postati novi igrač Juventusa, javlja talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira.

Linker
03. svibanj 2024 23:14