Vinicius sa suigračima

 Alexandra Fechete/imago Sportfotodienst/profimedia
STAV KRALJEVA JE JASAN

U Real stigla suluda ponuda od 500 milijuna eura. Dobivaju i veliku bitku protiv Barcelone?

Madriđani ne žele pustiti ponajboljeg igrača za manje od milijardu eura
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 14:00

Jedan od najboljih nogometaša Real Madrida Vinicius Junior dobio je nemoralnu ponudu s Bliskog istoka. Brazilac je već tjednima svjestan da su Saudijci zainteresirani za njega, a ponuda uključuje milijardu eura za pet godina i dodatne bonuse te bi postao zaštitno lice za Svjetsko prvenstvo 2034., tvrdi Mundo Deportivo.

Ponuda nije službeno stigla u "kraljevski klub", ali svi u Madridu su svjesni koliko su Saudijci zainteresirani za Brazilca. Prema pisanju španjolskih medija, prije nekoliko tjedana pričalo se da Saudijci nude Realu 400 milijuna eura, ali trenutno se spekulira o cifri od 500 milijuna eura. Real Madrid je bio vrlo jasan u vezi odlaska Viniciusa, Brazilac može otići samo ako se neki klub odluči aktivirati otkupnu klauzulu u visini od milijardu eura. Španjolski mediji ipak tvrde da su u klubu mirni jer su sigurni da će ostati u Madridu.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

ESPN je otkrio da je Viniciusov agent rekao klubu da ne želi produžiti ugovor koji mu završava u ljeto 2027. Brazilac će tijekom ove sezone razmotriti ponudu iz Saudijske Arabije. Ako Vinicius odluči napustiti Madrid, Real u rukavu već ima spremnu zamjenu. To bi navodno trebao biti Nico Williams, igrač Athletic Bilbaa kojeg se ovog ljeta povezivalo s Barcelonom, a koji je ipak ostao na San Mamesu.

Ako se transfer realizira i Španjolac dođe na Santiago Bernabeu, bila bi to velika pobjeda Reala nad Kataloncima, koji bi ispred nosa uzeo najveću želju glavnom konkurentu.

image
LLUIS GENE Afp

Linker
05. rujan 2024 10:58