NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
VEĆ MILIJUN LIKEOVA

U nevjerojatnu priču o povratku Messija malo je tko povjerovao, a onda je Barcelona bacila pravu ‘bombu‘!

U slučaju da Miami ne izbori doigravanje, Messi bi mogao u siječnju otići na posudbu u Barcelonu
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 07. listopad 2023. 10:29

Lionel Messi, jedan od najboljih nogometaša svih vremena, nikad nije dobio svoj dostojan oproštaj u klubu svojeg života, Barceloni. Ovog ljeta postojala je mogućnost da se Argentinac vrati u katalonskog velikana, ali zbog Barcelonine financijske situacije ta solucija je vrlo brzo pala u vodu, pa je Messi tako nastavio karijeru u Americi, točnije Inter Miamiju, za kojeg pruža odlične partije.

Međutim, Inter Miami trenutno se nalazi u neobičnoj situaciji, koje je zaintrigirala maštu navijača Barcelone. Katalanski Sport plasirao je tako već u startu pomalo nevjerojatnu priču o mogućem ‘povratku Messija kući‘.

Stvar je u tome da postoji realna mogućnost da Inter Miami ne zaigra MLS doigravanje ove sezone, što bi značilo da Argentinac nekoliko mjeseci neće imati obavezu igranja za svoj klub.

Messi, koji ima jedanaest golova u dvanaest utakmica s Inter Miamijem, propustio je tri prvenstvene utakmice i finale US Open kupa u posljednja dva tjedna zbog ozljede, a u tom periodu njegov klub je ostvario samo dva remija i dva poraza.

Tako se sada nalaze na dva mjesta iznad posljednje plasiranog Toronta, nakon što su prošle srijede poraženi od Chicago Firea rezultatom 1:4. Ostale su još tri utakmice do kraja, a nalaze se na pet bodova od mjesta u doigravanju, iako imaju utakmicu manje od izravnih suparnika. Vjerojatnosti o plasmanu čine se još manjima, kada se uzme u obzir da je njihov sljedeći ligaški suparnik prvoplasirana momčad lige, Cincinnati, koji bježi drugoplasiranom Orlandu za osam bodova.

U slučaju da Miami ne izbori doigravanje, otvara se mogućnost prema kojoj bi Messi mogao u siječnju otići na posudbu u katalonski klub, i tako dobiti oproštaj kakav zaslužuje nakon toliko godina igranja za Blaugranu.

Prema navodima španjolskog Sporta, Messi i Barcelona su upoznati s tom mogućnosti, ali nikakav dijalog o spomenutom prijedlogu nije još komuniciran..

Nade navijača Barcelone dodatno je pojačao službeni profil kluba, koji je u objavi pod nazivom ‘Večeras je nebo Blaugrane svjetlije nego inače‘ objavio grafiku koja podsjeća upravo na legendarnog Argentinca. Objava je na Instagramu dosegnula već preko milijun likeova.

Linker
10. svibanj 2024 05:11