Josip Brekalo

 WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
INTENZIVNI PREGOVORI

Talijani najavljuju oproštaj: Hoće li se Josip Brekalo priključiti Jakirovićevoj momčadi već u Rovinju?

Dinamo i Fiorentina intenzivno pregovaraju o transferu hrvatskog krilnog nogometaša
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. siječanj 2024. 08:37

U subotu navečer Josip Brekalo odigrao je 74 minute u 0:1 porazu svoje Fiorentine na gostovanju kod Sassuola.

Zapravo, više je nastupio nego što je igrao, utopio se u momčadsko sivilo i Fiorentina je pretrpjela prvi poraz nakon 25. studenoga i posrtaja kod Milana (0:1). Talijanski mediji nisu štedjeli Brekala, ali ni ostale igrače Fiorentine, nakon ove loše partije i u njihovim se izvještajima provlači teza da je ovo ujedno bila i Brekalova oproštajna utakmica u ljubičastom dresu.

Bistrenje situacije

Ovih će se dana razbistriti situacija oko Brekalova dolaska u Maksimir, već smo napisali kako postoji velika mogućnost da se pridruži Dinamovim nogometašima već na pripremama u Rovinju. Brekalo želi doći, Dinamo ga želi, Fiorentina na njega baš i ne računa jer je krenula u ozbiljnu potragu za pojačanjima na krilnim pozicijama. No, jasno je da talijanski klub ne želi u tom poslu proći kao “bos po trnju” i u pregovorima se traži modalitet Brekalova dolaska u Dinamo na temelju kojeg bi sve tri strane bile zadovoljne.

Brekalo je pristao na osjetno smanjenje plaće (u Fiorentini zarađuje oko milijun i pol eura godišnje), Dinamo ga želi dovesti na posudbu, uz možebitnu opciju otkupa ugovora, koji hrvatskoga napadača s Talijanima veže do ljeta 2026. godine. Sve bi se uskoro trebalo i rasplesti, krajem prošloga tjedna dobili smo informaciju da se nazire dogovor klubova.

Brekalo je neprijeporno željan igre, budući da je prije subotnje utakmice na gostovanju protiv Sassuola posljednji put zaigrao 3. prosinca u domaćoj 3:0 pobjedi protiv Salernitane, a na travnjaku je bio samo 17 minuta. A starter je, prije Sassuola, zadnji put bio prije tri mjeseca, u gostujućoj 3:1 pobjedi protiv Napolija, tada je zabio i prvi gol za svoju momčad. Bio mu je to i jedini pogodak u 16 ovosezonskih utakmica za Fiorentinu.

Nije idealno

Naravno da je zbog takve situacije i neigranja daleko od priželjkivane igračke forme, ali zdrav je i tjelesno dobro pripremljen, pa bi Jakirović mogao odmah računati na njega. Ne bi mu trebalo vrijeme privikavanja jer se vraća u sredinu u kojoj je igrački i odrastao. A motiva mu u Dinamu neće nedostajati – neizvjesna utrka za naslov u kojoj bi trebao imati jednu od ključnih uloga, te prilika za novo dokazivanje izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 20:04