Josip Šutalo

 Pro Shots Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia
IZVJEŠTAVA ROMANO

Šutalu i hrvatskom društvu stiže legenda Engleske? Ne sviđa mu se ‘zlatni kavez‘, odriče se bogatstva

‘Njegovo nezadovoljstvo je na toj razini da će prihvatiti smanjenje plaće‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. siječanj 2024. 23:27

Josip Šutalo uskoro bi mogao dobiti novog suigrača. Fabrizio Romano, naime, tvrdi kako je Ajax zainteresiran da potpiše Jordana Hendersona koji nakon samo nekoliko mjeseci u Saudijskoj Arabiji želi pobjeći iz "zlatnog kaveza".

Prema Romanu, nizozemski velikan u prednosti je ispred nekoliko je europskih klubova zainteresirano za potpis iskusnog veznjaka napusti li on Al Ettifaq u siječanjskom prijelaznom roku.

Prema pisanju engleskih medija bivši kapetan Liverpoola nije se uspio prilagoditi životu u Saudijskoj Arabiji zbog čega razmišlja o odlasku unatoč bogatom ugovoru i milijunima bez kojih će ostati.

"Njegovo nezadovoljstvo je na toj razini da bi prihvatio znatno smanjenje plaće", pišu otočki mediji o Hendersonovoj želji za odlaskom, a očito je najizglednija destinacija ista na kojoj uz Šutala borave Borna Sosa i Jakov Medić.

Hendersonov ugovor u Saudijskoj Arabiji vrijedi do ljeta 2026. godine, a njime mu je garantirano još nevjerojatnih 98 milijuna eura, odnosno 815.000 tjedno i morat će dobro odvagati. Naime, ukoliko napusti Al Ettifaq već ove zime ostat će ne samo bez bogatstva nego će i na dosadašnju zaradu morati platiti oko četiri milijuna eura poreza.

Al Ettifaq je trenutno osma momčad saudijske lige s čak 28 bodva zaostatka za liderom Al Hilalom, a engleski je reprezentativac za momčad koju vodi legendarni Steven Gerrard odigrao 17 prvenstvenih utakmica.

Linker
25. travanj 2024 10:00