INA FASSBENDER Afp
GDJE IMA DIMA...

Sprema se ‘transfer-bomba‘? Otac ponajveće nogometne zvijezde današnjice viđen u Barceloni

Vide ga idealnu zamjenu za Lewandowskog koji će tad napuniti 37 godina
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2024. 19:38

Alf-Inge Haaland, otac norveškog napadača Erlinga Haalanda, jučer je viđen u poznatom restoranu u centru Barcelone, piše Mundo Deportivo.

Španjolci naglašavaju da pojava Haalanda starijeg u srcu Katalonije nije ništa neobično, on s vremena na vrijeme dođe uživati u kvaliteti života, a i kako bi posjetio poznatog doktora Ramona Cugata, takozvanog "Messija medicine". Međutim, ovog puta je došao baš nekoliko dana nakon što je taj katalonski list pisao o potencijalnom transferu Norvežanina u ljeto 2025. A kako se kaže, gdje ima dima, ima i vatre...

Barcelonine ekonomske prilike u ovom trenutku nisu bajne, stoga Haalanda žele dovesti tek na kraju iduće sezone, kao zamjenu za Roberta Lewandowskog koji će tad imati 37 godina. Određena komunikacija i veze već postoje...

image
HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Naime, Haalandova menadžerica je Brazilka Rafaela Pimenta, a njezin suradnik je sunarodnjak Maxwell, bivši igrač Barcelone koji se već susreo sa sportskim direktorom Katalonaca, Decom, kako bi razgovarali o raznim temama. Španjolci također naglašavaju dobre odnose Pimente i predsjednika Barce, Joana Laporte.

- Obožavam Laportu, njegov sam veliki fan. Ako treba dobre igrače, mi ih imamo - svojevremeno je rekla brazilska odvjetnica koja je prvi put, kao suradnica sada pokojnog menadžera Mina Raiole, radila s Laportom na transferu Zlatana Ibrahimovića.

Nadalje, Haaland ne zna hoće li mu Pep Guardiola i dalje biti trener u Manchester Cityja. Španjolac ima ugovor do ljeta 2025., s Građanima je osvojio sve što se osvojiti može, možda je došlo do zasićenja kao i u slučaju Jurgena Kloppa, a i nikad nije sakrivao da bi jednog dana volio biti u izborničkog funkciji.

Kao šlag na tortu svih okolnosti koje bi mogle dovesti do transfera Haalanda u Barcu dolazimo i do one u ovom trenutku najzanemarivije, ali koja se nipošto ne smije zaboraviti - protiv Cityja je otvorena istraga zbog navodnih financijskih nepravilnosti, a u najcrnijim scenarijima postoji opasnost od izbacivanja iz elitnog ranga engleskog nogometa.

image
ANDREW YATES/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Linker
28. ožujak 2024 19:38