Ivan Lepinjica

 GORAN SEBELIC Cropix
PROMETNO NA APAŠU

Slaven Belupo ostaje bez svog najboljeg igrača, evo kakva je ponuda stigla u Koprivnicu, stižu i pojačanja

Farmaceuti moraju prodavati, a baš se i nemaju za što uhvatiti kad je prošla sezona u pitanju
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. lipanj 2024. 09:11

Slaven Belupo bi ovih dana mogao ostati bez jednog od najboljih igrača prošle sezone. Ivan Lepinjica definitivno je bio pojačanje za koprivničku momčad koja je vrlo slabo otvorila prvenstvo, bivši igrač Rijeke učvrstio je vezni red, a donio je i pomake u igri prema naprijed.

Ukupno je u prošloj sezoni SuperSport Hrvatske nogometne lige Lepinjica odigrao 22 utakmice, na terenu je proveo 1.902 minute, a upisao je tri pogotka i jednu asistenciju. Bez njega su se Slavenovi veznjaci uglavnom mučili, a u nekoliko utakmica u paru s Michaelom Agbekpornuom djelovao je doista moćno.

Nije to prošlo nezamijećeno u inozemstvu, pa je u Koprivnicu ovih dana stigla i konkretna ponuda iz Azerbajdžana. Za Lepinjicu se zagrijao Sabah koji je ponudio oko 400.000 eura i to će Slavenovi čelnici po svemu sudeći prihvatiti vodeći se starom narodnom ‘bolje vrabac u ruci nego golub na grani‘.

Jer, Farmaceuti moraju prodavati, a baš se i nemaju za što uhvatiti kad je prošla sezona u pitanju. Propustili su značajnije afirmirati nekog od mladih talenata (tvrde da će se to dogoditi ove sezone), a igrač s najboljim učinkom Benedik Mioč klub je napustio besplatno po isteku ugovora.

Svjesni su u klubu da su im za novu sezonu potrebna i prava pojačanja. I dok aktualni igrački kadar pod vodstvom trenera Ivana Radeljića marljivo trenira, direktor Aleksandar Aleksovski i suradnici krenuli su po nove igrače koji bi trebali podići razinu kvalitete cijele momčadi, ali ujedno i mladima omogućiti mirnije sazrijevanje u seniorskom okruženju.

Moguć je povratak jednog od dvojice bivših veznjaka. Dario Čanađija ovih dana pregovara s Farmaceutima, ali ima i zanimljive ponude iz inozemstva. Čanađija je prošle sezone nastupao za mostarski Zrinjski i grčki Kifisias, a u karijeri je najviše igrao za Slaven za kojeg je u dva mandata upisao 86 nastupa i postigao osam pogodaka.

Ljuban Crepulja sezonu je proveo u rumunjskom Voluntariju koji je ispao iz Prve lige, skupio je ukupno 38 nastupa u svim natjecanjima. Spominjalo se i ime Petra Brleka koji se razišao s Osijekom, no on nam je rekao kako nije ni u kakvom kontaktu s ljudima iz Slavena.

Radeljić traži i pojačanja u napadu, jedan pravi strijelac ne bi bio naodmet, isto tako i krilni napadač koji može raditi razliku. Već ranije pričalo se o Alenu Grgiću iz Rijeke, kuloari navode i Domagoja Drožđeka, Kristijana Fućaka, Šimu Gržana... Vrijeme će pokazati koliko će uspješno Koprivničanci ‘pecati‘ na domaćem tržištu.

Obranu su popunili stoper Marko Lešković i lijevi bek Luka Lučić, no vjerojatno će se jačati konkurencija na bočnim pozicijama. U tom kontekstu navodno je Slaven zainteresiran za povremenog australskog reprezentativca Frana Karačića koji je prošle sezone pokazao dobre partije u dresu Rudeša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. lipanj 2024 09:11