TOM DUBRAVEC Cropix
TALIJANI DOZNAJU

Saga se bliži kraju, Brekalo na korak do novog kluba: Bivši Vatreni pridružuje se hrvatskoj koloniji?

Premda je poznati stručnjak za transfere objavio da je posao zgotovljen, treba ipak pričekati i službenu objavu
Piše: SNObjavljeno: 03. rujan 2024. 21:28

Prijelazni rok završen je u Italiji i u drugim ligama Petice, ali u brojnim drugim državama još traje. Tako se zahuktala priča o transferu Josipa Brekala koji bi mogao napustiti Fiorentinu i preseliti u Tursku.

Prema informacijama koje donose turski mediji, Brekalo se dogovorio s Kasımpaşom i sada čeka zeleno svjetlo iz Firenze. U Violama nema mjesta za Brekala, a to pokazuje i činjenica da je već u ranoj fazi sezone novi trener Raffaele Palladino na njegovoj poziciji preferirao Christiana Kouaméa.

Bivši se Vatreni nije uspio nametnuti nakon nekoliko dobrih sezona u Wolfsburgu i Torinu, a ni na prošlosezonskoj posudbi u Hajduku nije bio na očekivanoj razini. Nadao se da bi mu podizanje forme u domovini moglo priskrbiti Dalićev poziv za Euro 2024., međutim dva pogotka u 14 HNL utakmica bila su preskroman učinak za povratak u A vrstu. Potom se vratio u Fiorentinu, tražio je stalan angažman te se čini da bi sada sreću mogao potražiti u ligi s Livakovićem, Oršićem, Barišićem i drugima...

Premda je poznati stručnjak za transfere Nicolò Schira objavio da je posao zgotovljen, treba ipak pričekati i službenu objavu iz Firenze. Josip Brekalo, kojeg je Fiorentina otkupila u siječnju 2023. od Wolfsburga ima ugovor s Violama do 30. lipnja 2025., s opcijom produljenja za novu sezonu.

Linker
05. rujan 2024 10:35