Vitor Roque

 PAU BARRENA Afp
JEDVA JE PUNOLJETAN

Ronaldov nasljednik došao u Barcelonu i odmah donio problem cijeloj momčadi

La Liga će odobriti Roqueovu registraciju, no to će utjecati na ograničenje plaća cijele momčadi na ljeto
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. siječanj 2024. 23:48

Navijači Barcelone nestrpljivo očekuju debi novog 18-godišnjeg napadačkog pojačanja iz Brazila. Vitor Roque stigao je iz Athletico Paranaensea u transferu vrijednom 40 milijuna eura, u domovini ga uspoređuju sa sunarodnjakom Ronaldom, a s novim je suigračima već obavio i nekoliko treninga.

Ipak, pitanje je kad će nastupiti u službenoj utakmici, jer se njegov novi klub susreće sa starim problemima. Naime, Barcelona još uvijek ne može registrirati Roquea.

image
PAU BARRENA Afp

Katalonski Sport piše da je problem u njegovoj plaći, odnosno u administrativnim odredbama La Lige. Naime, Barcelona kao zamjenu za ozlijeđenog Gavija može registrirati samo kratkoročnu zamjenu čija plaća može iznositi 80% od plaće ozlijeđenog igrača.

Roque je s Barcelonom potpisao ugovor do 2031. godine, a rješenje je ipak na pomolu. Mundo Deportivo javlja kako će La Liga odobriti Roqueovu registraciju, no to će utjecati na ograničenje troškova za plaće momčadi na ljeto.

Dok se ne riješi pravna problematika, Roque bi mogao preskočiti prvenstveni ogled s Las Palmasom u četvrtak. Bude li tako, mladi Brazilac debitirat će u nedjelju u utakmici Kupa kralja u kojoj je Barcin suparnik Barbastro.

Linker
17. lipanj 2024 09:24