Nikola Kalinić

 TOM DUBRAVEC Cropix
ŠTO SE DOGAĐA NA POLJUDU?

Pronađen novac za toliko željeno pojačanje, a onda - veto: Menadžer otkrio pravu istinu o ‘pojačanju Hajduka‘

Finiš prijelaznog roka nije na Poljud donio nikakvu novu energiju
Piše: F. MaršićObjavljeno: 07. rujan 2024. 11:33

Finiš prijelaznog roka nije na Poljud donio nikakvu novu energiju, a izlazna vrata pokazana su dijelu igrača iz zvjezdane juniorske generacije. Duje Reić je pristupio Lokomotivi, a Ante Kavelj preselio je u Šibenik, dok su Krešimir Nazor i Jere Vrcić posuđeni dubrovačkom Gošku, odnosno zmijavačkoj Croatiji. Nisu realizirane posudbe Jana Mlakara i Tome Bašića, iako je u tim razgovorima postojala obostrana želja.

Već ste u SN mogli pročitati kako je Hajdukov sportski direktor našao sponzora koji bi pokrio odštetu za željeno pojačanje, ali je Nadzorni odbor na taj posao spustio rampu nakon čega je Kalinić bio izvan sebe. To željeno pojačanje trebao je biti Lindon Selahi, a koji, prema pričama, nije imao ništa protiv selidbe na Poljud i bio je spreman zaputiti se prema Splitu.

Kako stvari u Hajduku funkcioniraju na način da svaki posao mora odobriti Nadzorni odbor, tako je bilo i ovoga puta, a oni su iz samo njima znanog razloga spustili rampu na taj posao, koji je posljedično propao. Očito su Kaliniću i Biliću ovog ljeta ruke bile dobrano vezane.

Javnost je nakon određenog perioda saznala da novca nema, a dvojcu koji je pod salvom kritika preostalo je samo da se bore s dostupnim budžetom kako znaju i umiju. Kalinić se snašao, navodno našao financije za ovaj posao koji bi daleko odzvonio jer je Selahi jedan od najboljih veznjaka lige i Hajduku bi sjeo kao “as na desetku”, a nejasno je zašto su nadređeni stavili “veto” na taj transfer.

Selahijev agent: ‘To je bila samo ideja...‘

Napomena da je Lindon Selahi bio u razmišljanjima Hajduka, odnosno Nikole Kalinića, sportskog direktora "bijelih", nagnala je igračevog agenta Adriana Aliaja da razjasni situaciju za Slobodnu Dalmaciju.

Delikatna je pozicija Selahija jer je igrač Rijeke, a nije lako mijenjati sredinu na relaciji Rujevica - Poljud.

- Budući da je propao posao oko povratka Tome Bašića na Poljud zbog prevelike razlike u cijeni, Hajduk se raspitivao i za druge opcije, pa tako i za Selahija budući da zastupam i njega. Hajduk se raspitivao i razgovarali smo o potencijalnom dovođenju. Tražili smo nove ideje u cajtnotu. Selahi za kojeg ima i pet-šest drugih zainteresiranih klubova i ponuda je bio jedna od ideja - rekao nam je Aliaj. (Slaven Alfirević/Slobodna Dalmacija)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 13:04