Nasser al-Khelaifi i Kylian Mbappé

 LAFARGUE RAPHAEL/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
‘NIŠTA NE SKRIVAM‘

Predsjednik PSG-a se oglasio o transfer sagi: ‘Mbappé ima dogovor sa mnom, vjerujem u jednu stvar‘

"Normalno je pitati o njemu. Za mene je on najbolji na svijetu, imam jako dobar odnos s njim"
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. siječanj 2024. 20:55

PSG-ov predsjednik Nasser al Khelaifi otkrio je Španjolcima svoje želje vezane uz Kyliana Mbappéa.

"Gledajte, ništa ne skrivam, siguran sam da želim da Mbappé ostane, za mene je on najbolji na svijetu i za mene je PSG najbolji klub za Kyliana. On je središte projekta", kazao je Al Khelaifi, te je prokomentirao i sportske rezultate PSG-a.

"Napravili smo mnoge stvari, neke su uspjele, a druge nisu. Griješili smo, to je normalno. Sada smo napravili mladu momčad, s puno Francuza, gledamo dugoročno, ne žurimo. I zadovoljstvo je vidjeti ovu momčad. Igramo nogomet, igraju kao momčad, brane se zajedno, atmosfera je veličanstvena."

Zašto se filozofija PSG-a promijenila?

"Bilo je vrijeme za promjenu, za izgradnju nečeg novog. U Parizu imamo najboljeg igrača na svijetu, a danas smo jedan od najboljih klubova na svijetu. Četvrti smo na ljestvici UEFA-e. Kad smo stigli 2011., ni ne znam gdje smo bili na ljestvici. Moramo nastaviti raditi i radimo na tome da osvojimo i Ligu prvaka. Možda je bila pogreška u staviti toliki pritisak na Ligu prvaka. Nogomet nije tako jednostavan."

Vratio potom na Mbappéa.

"Normalno je pitati o njemu. Za mene je on najbolji na svijetu, imam jako dobar odnos s njim. On je sjajan ne samo kao igrač, nego i kao osoba. Kylian ima dogovor sa mnom, kao što je i rekao. Nema pregovora, ali mislim sljedeće: Još je mlad, želi osvojiti mnogo trofeja i vjerujem da će to napraviti s nama."

Što Mbappé misli i što traži?

"Neću govoriti o brojkama, to je dogovor između gospode. Svi puno pričaju o Kylianu, moramo ga ostaviti na miru. Ima najbolji trening centar na svijetu, ima najboljeg trenera na svijetu. Svake godine igra u Ligi prvaka i mi smo gotovo uvijek dugo u natjecanju, četvrtfinale, polufinale, finale. Tu smo. Ligue 1 se dosta promijenila, kompliciranija je i bolja."

Predsjednik PSG-a ostavio je dojam čovjeka koji vjeruje da će Mbappé ostati u Parizu.

Linker
27. travanj 2024 15:03