Erik ten Hag nakon poraza od Bayerna

 PETER POWELL Afp
SMJENA NA KLUPI

Potres u jednom od najvećih klubova svijeta nakon povijesne blamaže: On bi trebao preuzeti Manchester United!?

Nikad klub s Old Trafforda nije odigrao tako lošu jesen u Ligi prvaka
Piše: Karlo Guberina/SNObjavljeno: 14. prosinac 2023. 06:59

Manchester United se u utorak porazom od Bayerna (0:1) na Old Traffordu oprostio od Europe za ovu sezonu nakon sramotne kampanje i rijetko viđene blamaže Crvenih vragova u Ligi prvaka. U skupini s Bayernom, Kopenhagenom i Galatasarayem, engleski velikan u šest utakmica upisao je tek jednu pobjedu i uz osvojeno posljednje mjesto u skupini u najgorem nastupu u Ligi prvaka u povijesti kada je u pitanju družina iz crvenog dijela Manchestera.

Svaka čast Kopenhagenu i Galatasarayu, ali kada u skupini s takvim suparnicima momčad Manchester Uniteda nije u stanju osvojiti barem treće mjesto i nastaviti svoj europski put barem u Europskoj ligi, onda nije ništa drugo niti zaslužila nego svu silu kritika otočke javnosti. Sumnjamo da će se zbog spomenutih kritika uzbuditi bilo koja od pretplaćenih zvijezda u momčadi Manchester Uniteda, momčadi koja je “skupa k’o sam vrag” i koja na papiru po igračkom kadru izgleda i više nego dobro, a na travnjaku često od odlaska legendarnog Alexa Fergusona izgleda kao prosječan engleski drugoligaš i ništa više od toga.

Smjena na klupi?

U četvrtak ujutro engleski Talksport objavio je kako je nizozemski menadžer Erik Ten Hag sada pod velikim pritiskom te mu prijeti otkaz. Navodno je prvi kandidat za njegovog nasljednika Graham Potter, bivši trener Chelseaja, a ujedno i glavni favorit i miljenik Sir Jim Ratcliffea, britanskog milijardera kojem bi trenutni većinski vlasnici, braća Glazeri, mogli prodati četvrtinu kluba.

Ostali engleski mediji će i nakon nove blamaže objaviti više ili manje fotografija igrača Manchester Uniteda kako u skupocjenim automobilima dolaze na trening, a kako god odigrali, milijunske mjesečne isplate ne kasne na Old Traffordu. I to je najvažnija činjenica za bilo kojeg igrača Manchester Uniteda, sve ostalo je u drugom planu i vješti paravan za javnost i navijače, koliko god se mnogi i trudili pokazati suprotno i u trenutku povijesne blamaže Manchester Uniteda kada je Liga prvaka u pitanju.

image
PETER POWELL Afp

Ten Hagove lamentacije

Erik ten Hag će po tko zna koji put nakon nekog poraza, više ili manje bolnog, lamentirati kako se momčad mora popraviti i pokazati više energije, jer u ovom stanju ne može igrati Ligu prvaka, ali u svemu ima u konačnici barem malo pravde pa tako i za Ten Haga koje je primjerice potpuno degradirao i ponizio Harryja Maguirea, a kada zbog ozljeda nije imao koga drugog staviti na poziciju stopera, onda mu je i “krivac za sve” u liku Maguirea bio dobar. A taj isti Maguire je sa svim svojim manama i kiksevima proglašen za igrača mjeseca studenog. Ten Hag se obračunao i s egom Cristiana Ronalda, a uz sve svoje “mušice”, Ronaldo je trenutno za sve napadače Manchester Uniteda i uz skoro 40 godina u životnom kalendaru - “svemirski brod”.

Ronaldo je prošle sezone praktički sam svojim golovima osigurao prolaz Manchester Uniteda u osminu finala Lige prvaka, a bez Ronalda momčad Manchester United treći puta u posljednjih šest sezona nije uspjela proći skupinu.

Družina s Old Trafforda osvojila je četiri boda što je najmanji bodovni doseg u povijesti nastupa za Crvene vragove u Ligi prvaka uz primljenih 15 golova, što je doseg kakvim se ne može pohvaliti niti jedan drugi engleski klub. Nakon svega na redu je Liverpool na Anfieldu, gdje se Ten Hag sa svojom momčadi u prošloj utakmici “provozao u sedmici”, ali u krivom smjeru.

Linker
03. svibanj 2024 15:32