MB MEDIA SOLUTIONS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
KRUŽE GLASINE

Pojavila se priča o spektakularnom Dinamovom transferu: Evo što iz Maksimira kažu o povratku legende Vatrenih

Dinamo traži pojačanje na toj poziciji, a ovo bi bio izvanredan posao, ali...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. prosinac 2023. 14:30

Dejan Lovren vraća se u Dinamo! Zvuči bombastično zar ne? I da, ta priča se počela provlačiti po medijima, počela se širiti, pa sad negdje izgleda da je to skoro gotova stvar, samo što eto nije potpisao. Naravno da bi to bi izvanredan posao za Modre, Lovren je i dalje s svoje 34 godine vrhunski stoper, uvijek besprijekorno tjelesno spreman, o iskustvu naravno ne treba govoriti zar ne? Povratak Lovrena zaista bi bila spektakularna ‘bomba‘ zimskog mercata. Čak se i negdje provukla informacija da je Lovren bio u Maksimiru na razgovoru!? Ne, nije... Niti on bilo što zna o tome...

- Lovren? Prvi glas - kaže nam jedan važni klupski izvor

Nismo stali samo na jednom, valja provjeravati na više njih, jer u plavom domu, to znamo, ima više struja.

- Ne znam ništa o tome - kaže drugi

I zaključno treći...

- Nikad čuo. Ali tražimo stopera, to je istina.

image

Dejan Lovren iz dana u Dinamu

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Klubu Dejana Lovrena, Lyonu ne cvjetaju ruže u francuskom prvenstvu. Blago rečeno, jer su - posljednji na ljestvici. Pa se razvila teorija da bi veliki klub po tradiciji i rezultatima mogao krenuti u slaganje nove momčadi, dovođenje novih igrača. U toj teoriji rodila se misao da bi onda Lovren, koji ima ugovor do ljeta 2025. godine mogao, s obzirom na svoje godine možda biti od onih koje bi Lyon pustio. Bez odštete ili uz minimalnu. Međutim, to su samo pretpostavke, naklapanja, bez ikakvih činjeničnih podataka.

Nadalje, Lovren im prema nekim izvorima plaću od 4,5 milijuna eura godišnje, to su cifre koje su daleko od onih koje mogu plaćati klubovi kao što je Dinamo. Čak i da Lovren pristane na ogromno smanjenje plaće, ne bi bilo logično da se baš odrekne tri četvrtine svoje cifre koje zarađuje u Francuskoj, a to bi Dinamo eventualno mogao plaćati. Tako da je ‘lijepa priča oko Božića‘ o povratku Lovrena u plavi dom samo bajka, kao ona da djed Božićnjak kroz dimnjak donosi darove za djecu.

Ljeto? Tko zna... Tada će ući u posljednju godinu ugovora s Lyonom, možda će onda jedan od legendarnih Vatrenih pomisliti da bi bilo zgodno karijeru završiti tamo gdje je sve počelo, u Maksimiru! Ali sad o tome nema potrebe raspravljati, tko živ tko mrtav do tada.

Linker
29. travanj 2024 20:01