Bruno Petković

 PROFIMEDIA, CROPIX, SN
DOKTOR NOGOMETA

Pada velika odluka: Petković na Rujevici možda igra zadnju utakmicu za Dinamo

Najbolji nogometaš maksimirskog kluba pred velikom je odlukom za igračku sutrašnjicu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. svibanj 2024. 20:52

Dinamo je gubio na Rujevici, Rijeka je itekako bila u igri za naslov prvaka, Pjaca je zabio iz jedanaesterca. Događaji na travnjaku nisu sugerirali da će se dogoditi preokret. A onda je “doktor” uzeo loptu, majstorski pogodio iz slobodnog udarca. Potom je još zabio Hoxha i sve je bilo gotovo, Nevera s Kvarnera je otpala iz trke, Dinamo je tada zapravo postao prvak Hrvatske, obranio titulu. Protiv Osijeka je golom Ademija samo potvrđeno sve ono što je napravljeno na Rujevici.

“Doktor” u srijedu opet dolazi na Rujevicu. Željan još jednog trofeja, kao i kompletna momčad Dinama. Hoće li Bruno Petković opet biti čovjek odluke, krucijalna figura? Navijači ZG-kluba sigurno sanjaju još jedan onakav slobodnjak, namještanje lopte i “bombu” koja će završiti u rašljama. Ili bilo koji drugi masterpiece iz radionice hrvatskog reprezentativca i velikog nogometnog majstora.

Ključan u lovu na naslov

Ali, postavlja se i jedno drugo pitanje - igra li Bruno Petković u uzvratnoj utakmici Kupa svoju posljednju utakmicu za Dinamo? Znamo da ima izlaznu klauzulu od 2,5 milijuna eura uglavljenu u ugovor, budite sigurni da će biti klubova koji će bez problema dati tu svotu eura za napadača vrhunskog formata. Uostalom, kad je potpisivao novi poboljšani ugovor, koliko je nama poznato, bilo je dogovoreno da iz Dinama odlazi nakon ove sezone. Otišao bi već i prošle, ali skupa sa svojim zastupnikom Ivanom Cvjetkovićem ostao je u plavom domu jer je želio napraviti ovo što je i napravio, osvojio je naslov prvaka s Modrima. Znao je i on da bi Modri bez njega teško obranili naslov prvaka.

Nema iz kluba nikakvih konkretnih informacija ostaje li Petković ili ne. Da se pitaju navijači Dinama, vjerojatno bi vladalo suglasje da se Petković zadrži jer svi znaju što on znači za ovu momčad. Mnogi će sugerirati klupskom vodstvu da mu povećaju postojeći ugovor samo da ostane. Neki idu tako daleko pa nude savjete da mu se potpiše plaća kakvu god traži...

Ali, isto tako je činjenica Bruno ima već 29 godina i, nemojmo se zavaravati, ovo mu je definitivno posljednji vlak za odlazak u inozemstvo. Bit će i u izlogu na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj, uopće ne sumnjamo da će i tamo biti onakav kakvog očekuje Zlatko Dalić i svi koji vole Vatrene. Odigrao je Bruno svoju najbolju sezonu otkako je u plavom domu, još jednom je pokazao da ima mjesta u mnogim jakim europskim klubovima, u ligama Petice. I budite uvjereni, ponude će početi stizati čim starta ljetni mercato. Odluka će ipak biti na - Petkoviću. On će na koncu odlučiti hoće li ostati u Maksimiru ili otići. Hoće li aktivirati svoju klauzulu ili ne.

Posebna inspiracija

Zašto se pitamo je li uzvrat na Rujevici možda posljednja Petkovićeva utakmica za Modre ako se već odlučio sreći potražiti na nekoj drugoj adresi? Pa iz razloga što će u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Rudeša u Maksimiru trener Sergej Jakirović opet kao protiv Slavena Belupa miksati momčad, a priliku će dobiti oni koji su manje igrali tijekom sezone i neki mladi dečki, budućnost Dinama, pa je moguće da Petković neće biti u sastavu. Međutim, može se ta utakmica s Rudešom i drukčije tumačiti.

Ukoliko Petković ne bude u sastavu, može se zaključiti da ipak - ostaje u Dinamu! Jer, logično je za pretpostaviti da bi mu trener Jakirović sigurno pružio priliku oprostiti se od Dinamovih navijača ako odlazi. Omogućio bi mu da doživi ovacije tribina, da mu Maksimir skandira, tako da mnogi drže fige da Petković i ne zaigra protiv Rudeša...

Oni drže da bi to bio pouzdani znak da će “doktor” i dalje ordinirati Maksimirom. Isto tako, ako će igrati na toj završnoj utakmici, a naročito ako će ući u posljednjim minutama, onda bi to moglo značiti i konačni zbogom.

Vidjet ćemo kako će se rasplesti ta važna priča za Dinamo, ali sigurni smo u jedno - Petković će na Rujevici biti posebno inspiriran. Za zaključak karijere u plavom ili dresu ili tko zna, novi početak. Modri navijači na Kvarneru očekuju još jednu doktorsku nogometnu disertaciju velikog majstora.

PETKOVIĆEVA SEZONA U DINAMOVOM DRESU

43 odigrane utakmice

3600 minuta u igri

18 postignutih golova

9 ostvarenih asistencija

6 dobivenih žutih kartona

0 zarađenih crvenih kartona

Odluka je na njemu

Kakvu god odluku Petković donio, treba je poštovati. Jer, puno je dao za Dinamo, kao što mu je plavi klub omogućio revitalizirati karijeru, budući da kad je dolazio nije bio igrač kakav je danas. Ako odluči ostati, sigurno će vojska Dinamovih navijača biti oduševljena, a ako odluči otići, isti ti navijači moraju mu zapljeskati i nakloniti se majstoru. (do)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 20:52