Mikayil Faye u dresu Barcelone

 FC BARCELONA
JASNA PORUKA

Novi trener Barcelone ne pušta senzaciju koja je stigla iz Hrvatske, propada milijunski transfer

Faye bi napokon mogao dočekati i debi za prvu momčad
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2024. 19:19

Iako je sve nagovještavalo na to da će ‘Čudovište iz Kustošije‘ napustiti Barcelonu i pridružiti se još jednom europskom velikanu, od toga neće biti ništa. Porto je učinio sve kako bi u svoje redove doveo 19-godišnjeg Mikayila Fayea, no transfer na kraju iz više razloga neće biti realiziran.

Barca je od portugalskog velikana zahtijevala fiksnih 15 milijuna eura te ugrađenu otkupnu klauzula koju bi Katalonci mogli aktivirati u budućnosti. Porto te uvjete nije ispunio, a s druge je strane pristizao pritisak novog trenera Hansija Flicka, koji je punom parom radio na tome da zadrži Fayea u rosteru za iduću sezonu.

Flickova želja je bila presudna

Ta će mu se želja u konačnici ispuniti, a Faye bi napokon mogao dočekati i debi za prvu momčad. Ove je sezone branio boje Barcelonine druge momčadi, a iako se u nekoliko navrata našao na klupi u susretima prve ekipe, priliku nije dobio. Ostali su Faye i njegov menadžer Andy Bara pomiješanih emocija po tom pitanju, dok su neki drugi igrači iz druge momčadi dobivali priliku, prvenstveno suigrač mu Pau Cubarsi, Faye svoje minute nije dočekao.

Ipak, želja Flicka da ga zadrži u klubu tako je možda bila i presudna u njegovom ostanku u katalonskoj prijestolnici. Barcelona ga je, po podacima Transfermarkta, iz Kustošije prije točno godinu dana dovela za milijun i pol eura, a posao se, po svemu sudeći, već sada isplatio. Barca je zimus već odbila jednu ponudu za Fayea, tada je Lens poslao ponudu vrijednu devet milijuna eura. Trenutna mu je vrijednost po istom izvoru okruglih deset milijuna eura, a nadolazeće bi sezone ta cifra mogla samo narasti.

Prava rijetkost u nogometu

Faye je ove sezone bilježio sjajne predstave, zaradilo mu je to i debi na reprezentativnom nivou, prve minute za Senegal upisao je u 3:0 prijateljskom slavlju protiv Gabona, u utakmici u kojoj se odmah upisao i u strijelce. Na današnjem tržištu Faye je ‘tražena roba‘, ljevonogi stoperi koje krase brzina i sposobnost igranja s loptom prava su rijetkost u današnjem nogometu, stoga veliki interes za njegovim uslugama nikako ne čudi.

U svakom slučaju, pred njim je blistava budućnost, a zauvijek će uz njegovo ime ostati početci na hrvatski niželigaškim travnjacima gdje je zbog svoje stature zaradio nadimak - Čudovište iz Kustošije.

Linker
02. srpanj 2024 19:21