TOM DUBRAVEC Cropix
BILO JE I VRIJEME

Novi početak za Vatrenog: Transfer-saga napokon je završila, već je u Italiji, poznati i detalji ugovora

Iako posao još nije službeno riješen, svi strani mediji tvrde isto i čeka se samo ‘zeleno svijetlo‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. kolovoz 2023. 16:54

I engleski i talijanski mediji tvrde isto: Nikola Vlašić vraća se u Torino! West Ham je malo popustio u svojim zahtjevima, tako ga je Torino dobio za 10 milijuna eura plus bonuse. Ostale su doduše još neke sitnice za riješiti, ali one neće biti prepreka za Vlašićev povratak.

Vlašić je - kako tvrde Talijani - već u Milanu gdje čeka i službeno "zeleno svjetlo" kako bi se mogao pridružiti svojim novim, odnosno starim suigračima, koji će, tek što su se vratili s turneje u Francuskoj, već u utorak sjesti u avion kako bi nastavili s treninzima u - Philadelphiji.

Vlašić bi morao biti u tom avionu, na veliko zadovoljstvo Ivana Jurića koji se osobno založio za to da ga kao igrača Torina vrati u momčad. Vlašić će s Torinom potpisati ugovor do 2027. godine te tako najvažniji dio svoje karijere - s 25 godina trebao bi zakoračiti u najplodonosnije godine svoje karijere - provesti među popularnim "Granatama". Povjerenje koje mu je dao Jurić, koji nikada nije prestao misliti na njega, čak ni kada je West Ham rekao čvrsto "ne" bilo kakvom razgovoru koji je manji od 13 milijuna eura, velika je obaveza za Vlašića.

Torino će tako biti četvrti klub koji je za Vlašića platio poprilično veliku odštetu. Prvi ga je iz Hajduka doveo Everton već pomalo davne 2017. u transferu koji ga je ukupno stajao 10,8 milijuna eura. I koji je i danas najveći u povijesti Hajduka. Everton ga je 2019. prodao u CSKA za 23 milijuna. Vlašić je najprije oduševio Moskovljane kao posuđeni igrač, pa su ga nakon toga platili 23 milijuna eura.

Na Otok se Vlašić vratio u ljeti 2021., ovaj put u West Ham koji ga je platio okruglih 30 milijuna eura. Nažalost, Vlašić ni drugi put nije uspio pronaći svoj put u Premierligi pa je - ponovno nakon sezone posudbe - završio u Torinu za 10 milijuna.

Tako su Everton, CSKA, West Ham i Torino za Vlašića ukupno izdvojili 73,8 milijuna eura.

Vlašić je, eto, na novom nogometnom početku, ovaj put s 25 godina. Ivan Jurić ga je vodio cijelu sezonu i dobro zna što je hrvatski ofenzivac u stanju odigrati. U Torinu je imao fantastičan početak, u uvodnih pet utakmica zabio je tri gola, ali potom je uslijedila dosta duga "suša", pa je do kraja sezone zabio još samo dva gola, ali njima je pridodao i pet asistencija.

Tek je ljetos otkriveno da je snažni splitski veznjak na proljeće igrao s mononukleozom, a da to nitko nije znao. I da je bolest bila jedan od razloga nešto slabijih igara, poglavito u usporedbi s onim što je igrao prethodnu jesen. Sada dolazi potpuno zdrav i spreman, zna sve Jurićevim zahtjevima, a Jurić jednako dobro zna na koji način može najviše dobiti od Vlašića.

Jurić je očito uvjeren kako postoje svi preduvjeti da Vlašić Torinu donese igre koje bi bile na tragu onog što je pružao u CSKA, u kojem je tri godine u nizu bio najbolji igrač, a jednu je sezonu i službeno bio proglašen najboljim igračem Rusije. Tamo je tri sezone igrao kao klasična "desetka", a to je pozicija na kojoj je najbolje igre pružao i kao reprezentativac Hrvatske.

U Torinu je prošle sezone Vlašić igrao na krilnim pozicijama, premda se zna da se najbolje osjeća u veznom redu. Vidjet ćemo što je Jurić za Vlašića pripremio u novoj sezoni...

Linker
28. travanj 2024 09:38