VLADO KOS Cropix
TO BI BIO SPEKTAKL

Novi Hrvat kod Guardiole? Nije ni punoljetan, a zadivio je velikane: ‘Talentiranog veznjaka žele TOP klubovi‘

Ove godine debitirao je u hrvatskim kockicama na Europskom prvenstvu U-17
Piše: SNObjavljeno: 23. kolovoz 2023. 18:45

Hrvatski duo u Manchester Cityju uskoro bi se mogao pretvoriti u tercet. Nakon potpisa Matea Kovačića i Joška Gvardiola, Građani bi još jedno pojačanje mogli pronaći u adutu koji je već zaigrao pod hrvatskom zastavom. Leon Lalić posljednjih je tjedana zapeo za oko mnogih velikana, pisao je Fabrizio Romano, a isti insajder sada ga povezuje s klubom s Etihada.

"Nekoliko TOP klubova želi hrvatskog talentiranog veznjaka Leona Lalića iz RB Salzburga, a rečeno mi je da je Manchester City njegov favorit", stoji u navodu stručnjaka za transfere.

Laliću je tek 17 godina, sin je nekadašnjeg igrača na hrvatskim travnjacima Slavena Lalića (Šibenik, Osijek, Kamen Ingrad), a u redovima RB Salzburga nalazi se od 2019., kada je dobio pozivnicu kluba i preselio iz Austrije Beč. Mladi veznjak rođen je u Beču, no posjeduje i hrvatsko državljantvo i ove je godine debitirao u kockicama kao član U-17 reprezentacije na Europskom prvenstvu u toj dobnoj skupini. Za omladinske vrste Austrije (U-17 i U-18) kombiirano broji 13 nastupa.

Dosad nije upisao nastup za prvu momčad Salzburga, već formu gradi u U-18 Akademiji kluba s kojim drži ugovor do ljeta 2024., a očekuje se da će mu Austrijanci ponuditi novi kako bi odbili interese drugih klubova ili osigurali zaradu u slučaju prodaje.

Lalić je ljevak, počeo je karijeru na poziciji lijevog boka, no s vremenom stasao u veznom redu, te mu očito najviše odgovara uloga "desetke".

Linker
16. svibanj 2024 19:00