VALERY HACHE Afp
TALIJANI KOMENTIRAJU

Nogometna legenda šokirala sve svojim odabirom: ‘Ovo je senzacija, Hajduk baš nikome nije padao na pamet‘

Hrvati su se odlučili kladiti na Gattusa zbog njegove sposobnosti da izdrži pritisak u najneprijateljskijim okruženjima
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. lipanj 2024. 08:03

Talijanski mediji također su u velikom šoku nakon što je sinoć objavljeno da je Gennaro Gattuso preuzeo Hajduk. Talijani prije svega ističu njegovu odluku da odbije unosnu ponudu iz Saudijske Arabije. TuttoMercato ne skriva koliko je iznenađen tim transferom.

"Gattuso ipak neće trenirati Al Taawoun. Talijanski trener punih je mjesec dana pregovarao o dolasku u Arabiju, ali ta opcija više nije na stolu. Očito je tražio novu priliku, a svi su računali da će to biti neki klub iz najvećih europskih liga. Hajduk nikome nije padao na pamet."

I ostali talijanski mediji odmah su reagirali na senzacionalni dolazak trenera sunarodnjaka na Poljud.

"Senzacionalni Gattuso novi je trener Hajduka! Neočekivani transfer, Gattuso potpisuje za Hajduk!" "Gattuso sve šokirao izborom novog kluba!" To su samo neki od naslova talijanskih portala nakon što je Hajduk objavio da je Gennaro Gattuso novi trener ‘Bilih‘.

Talijani ističu kako ga je na dolazak u Split nagovorio Nikola Kalinić, donedavni igrač koji je postao sportski direktor kluba. Odluka da se fokusiraju na talijanskog trenera došla je nakon što je Hajduk ostao bez Ivana Jurića, čiji je dolazak već bio gotova stvar.

image

Gennaro Gattuso

FRED TANNEAU/AFP/PROFIMEDIA Fred Tanneau/afp/profimedia

"Hrvati su se odlučili kladiti na Gattusa zbog njegove sposobnosti da izdrži pritisak u najneprijateljskijim okruženjima i da ga ne pokolebaju najvruća mjesta poput Hajduka", pišu Talijani, dodajući da je Gattuso radio u klubovima koji odgovaraju njegovom vrućem temperamentu, te su nabrojali Napoli, Marseille i Valenciju. I Split je grad koji ima vrlo sličan temperament i to se očito dopalo Gattusu.

Pojedini portali podsjetili su čitatelje na epizodu u kojoj je Gattuso, u to vrijeme trener Milana, isključio Nikolu Kalinića iz momčadi zbog nedovoljnog zalaganja na treninzima. Međutim, brzo su riješili problem i očito sada imaju čvrstu suradnju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 18:52