GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
PROMJENA SREDINE

Njegova prodaja jedan je od najvećih transfera u povijesti Hajduka, a sada napušta Italiju i odlazi na Otok

Bradarić je u Salernitanu stigao iz francuskog Lillea tijekom ljeta 2022. godine za odštetu od pet milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 18. kolovoz 2024. 17:52

Kako javlja talijanski insider za transfere Nicolo Schira, Domagoj Bradarić bi mogao napustiti talijansku Salernitanu. Salernitana je prošle sezone bila uvjerljivo posljednja u Serie A te su ispali iz lige. S obzirom na to da je ispala u niži rang, prisiljena je rješavati se igrača, a jedan od njih bi mogao biti i Bradarić.

Prema pisanju Schire, za Bradarića su zainteresirani škotski Rangersi. Škoti bi Bradarića u svoje redove doveli na posudbu s opcijom otkupa, dok iz Salernitane žele da otkup bude obavezan.

Bradarić je u Salernitanu stigao iz francuskog Lillea tijekom ljeta 2022. godine za odštetu od pet milijuna eura. U protekle dvije sezone redovito je igrao, upisavši 68 nastupa. Iako nije postigao nijedan pogodak, ostvario je šest asistencija. Prije toga, proveo je tri sezone u Lilleu, gdje je odigrao 77 utakmica, postigao jedan gol i također upisao šest asistencija, a u sezoni 2020./2021. osvojio je naslov prvaka Francuske.

Bradarić je karijeru započeo u splitskom Hajduku, gdje je prošao kroz sve razine u klupskoj akademiji. Prije nego što je dobio priliku zaigrati za prvu momčad pod vodstvom tadašnjeg trenera Zorana Vulića, upisao je 35 nastupa za drugu momčad.

U Hajduku je odigrao samo jednu sezonu i upisao 25 nastupa, u kojima je ubilježio dvije asistencije. U ljeto 2019. godine Lille je za njegove usluge platio Splićanima 6,5 milijuna eura. To je ostao peti najveći izlazni transfer u povijesti Hajduka.

Za hrvatsku reprezentaciju je upisao četiri nastupa, a posljednji put je za Vatrene nastupio 17. 11. 2020. u 2:3 porazu od Portugala u Ligi nacija. Bio je dio hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu 2021. To je ujedno i posljednji put da ga je Zlatko Dalić zvao u reprezentaciju.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Linker
18. kolovoz 2024 17:52