Yacine Titraoui

 ADIL BENAYACHE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Adil Benayache/Sipa Press/Profimedia
SN DOZNAJU

Ništa od pojačanja na Maksimiru, Dinamo je investirao, ali u avionsku kartu, a evo što je s mladim Vatrenim

Liječnički pregled je odradio, ali u Dinamu očito nisu bili zadovoljni onime što vide
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. kolovoz 2023. 10:06

Dinamo je investirao u mladog Alžirca Yacinea Titraouija (19). Međutim, ta investicija nije onakva kakva se očekivala. Modri klub je investirao u povratnu avionsku kartu! I dečka je poslao natrag u - Alžir.

Bio je mladić u Zagrebu, vidio kako je lijepa hrvatska metropola, ali na koncu se vratio u domovinu. Nemaju Modri sreće s tim igračima iz zemalja Magreba. Prvo nije došao Tunižanin Saif-Eddine Khaouiji, nije se uspjelo dovesti niti Alžirca Monsefa Bakrara, koji je odlepršao preko "velike bare", a eto, niti ovaj Alžirac na koncu neće odjenuti plavi dres. Obavio je liječnički pregled, ali očito u klubu nisu bili zadovoljni rezultatima pretraga iako, prema našim izvorima, oni zapravo i nisu bili neke ozbiljnije prirode. Međutim, Dinamo ništa ne želi riskirati, to je logično i legitimno.

Titraoui je trebao potpisati na četiri godine, a Dinamo ga je trebao platiti 550 tisuća eura, uz određene bonuse njegovom klubu Paradouiju iz budućeg transfera. Inače, Paradoui je klub koji izbacuje igrače za francuske klubove poput Rennesa, Nice... U posljednje tri godine su na svojim igračima zaradili oko 20 milijuna eura. Od Dinama neće zaraditi ništa.

Trebala je to biti investicija za budućnost. Dečko je odigrao sedam utakmica za mladu U-20 reprezentaciju Alžira, te jednu za U-23 selekciju. Igra na poziciji veznog igrača, može igrati na mjestu "osmice" i "šestice", baš je profil igrača kojeg je tražio Igor Bišćan. Mladi alžirski reprezentativac ukupno je za Paradou odigrao 56 utakmica i zabio četiri gola uz tri asistencije. Inače, Paradou akademija jedna je od najboljih akademija u sjevernoj Africi. Ipak, ispalo je po onoj "Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba". Pardon, Yacine...

image

Gabrijel Vidović u dresu mlade hrvatske reprezentacije

ROBERT FAJT/CROPIX Cropix

Inače, u Dinamu se još nadaju da bi u plavu svlačionicu mogao stići Gabriel Vidović (19), ljevokrilni napadač Bayerna, mladi hrvatski nogometni reprezentativac. Iako još nisu dobili odgovor iz bavarskog kluba, saznajemo da su se angažirali mnogi menadžeri i skauti, te stručnjaci koji dobro kotiraju kad se radi o Bayernu, te da se poduzima sve kako bi se Vidović na koncu preselio u plavu svlačionicu. Ako bi stigao Vidović, onda bi najavljena prodaja Luke Ivanušeca u Feyenoord bila mnogo lakša i izvjesnija. Također, Modri su i dalje u potrazi za špicom, traži se po mnogim meridijanima, ali je potraga uvjetovana cijenama napadača, Dinamo ne može izdvojiti velike cifre za kupovinu.

Linker
05. srpanj 2024 18:13